Het leek een spannend topduel te worden tussen Abiant Lycurgus en Draisma Dynamo. In Groningen wisten de bezoekers uit Apeldoorn op sterke wijze de eerste set te winnen, maar daarna stelde de regerend landskampioen in eigen huis orde op zaken en won alsnog met 3-1. Draisma Dynamo, de nummer drie van de kampioenspoule, heeft plaatsing voor de play-offs door de nederlaag niet meer in eigen hand.

In de eerste set speelde Draisma Dynamo erg sterk op bezoek in Groningen. De Apeldoornse ploeg wist dat ze moesten winnen om kans te maken op een plek in de play-offs om de landstitel. Dat besef leek de spelers extra te stimuleren, ze speelden erg fel in de eerste set en daar had de thuisploeg geen antwoord op. De eerste set ging dan ook met 20-25 naar Dynamo.

Maar daarna wist de thuisploeg orde op zaken te stellen. De regerend landskampioen was wakker geschud door het verlies van de eerste set. De ploeg oogde scherper en maakte veel mindr fouten. Dat maakte het verschil, want bij Dynamo ging er juist steeds meer mis. Het werd 25-18 in de tweede set en ook in de derde set werd het 25-18.

Toch leek Dynamo er een vijfde set uit te slepen, in de vierde set kwamen de Apeldoorners op een ruime 16-21 voorsprong. Na een time-out van Lycurgus-trainer Arjan Taaij werd het via een side-out 21-17. Carlos Mora Sabaté haalde de service terug, waarna de Spanjaard zelf mocht serveren.

Hij begon aan een imponerende servicereeks en werd gesteund door succesvolle blokkeringen van Wytze Kooistra, Niels de Vries en invaller Stijn van Schie. Het leverde een 23-21 voorsprong op voor de Groningers en vervolgens was Renzo Verschuren van Draisma Dynamo zo gefrustreerd nadat Van Schie hem afblokte, dat hij tegen de scheidsrechtersstoel schopte. Hij kreeg daarvoor de rode kaart van de scheidsrechter en Lycurgus kwam op setpoint. Er werd nog een punt gescoord door de gasten, maar daarna serveerde Verschuren in het net en was de topper voorbij.

Aanstaande zaterdag staat in Doetinchem de volgende topper op het programma. Dan gaat de strijd om de eerste plaats in de kampioenspoule tussen Seesing Personeel Orion en Abiant Lycurgus. Orion won zaterdag in recordtempo met 0-3 bij Zwolle. Taurus was op bezoek bij SSS te sterk en nam daardoor de vierde plek over.