Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd om een medaille te veroveren op het EK Beachvolleybal. De spelers van Beachvolleybal Team Nederland verloren de strijd om het brons van Polen (Fijalek / Prudel) met 2-0. Aankomende week komen de Nederlandse topteams weer in actie op de Hamburg Major.

Oranje begon in de stromende regen goed aan het duel om het brons. Na een ace van Brouwer namen de Nederlanders een 3-1 voorsprong. Na een blok van Meeuwsen gingen de beachvolleyballers nog met 13-12 aan de leiding, maar vanaf 16-16 namen de Polen het initiatief over. Vanaf deze stand scoorden Brouwer en Meeuwsen nog maar een punt, tegenover vijf Poolse punten. De openingsset ging dus met 21-17 naar Fijalek en Prudel.

In de tweede set ging de stand de hele set gelijk op. Op 19-19 kreeg Brouwer een goede kans om zijn team op setpoint te zetten, maar hij sloeg de bal uit. Toen Polen direct hierna een ace scoorde, eindigde de wedstrijd in mineur voor Brouwer en Meeuwsen.

“Deze dag was erg zuur”, reageerde Alexander Brouwer na afloop van de wedstrijd. “In de halve finale hebben we het zelf weg gegeven, omdat we te slordig speelden op de belangrijke momenten. Daarna moet je binnen een uur weer klaar zijn voor de troostfinale, en dat is ons duidelijk niet gelukt."

Uitslag wedstrijd om het brons:

Fijalek/Prudel POL [12] - Brouwer/Meeuwsen NED [2] 2-0 (21-17, 21-19)

Bron: CEV (foto)

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×