Geen succes voor Nederland in kwalificatie Gstaad

Geen succes voor Nederland in kwalificatie Gstaad

De vier Nederlandse teams die vandaag in actie kwamen in het kwalificatietoernooi van de Gstaad Major hebben zich niet weten te plaatsen. Een flinke teleurstelling dus op het 5-sterrentoernooi van de FIVB World Tour.

Alleen voor Dirk Boehle en Stefan Boermans was de vroege uitschakeling geen hele grote domper. De twee Nederlanders waren al enorm blij dat ze in het kwalificatietoernooi mee mochten doen op het prestigieuze 5-sterrentoernooi in Zwitserland. 

Boehle en Boermans troffen het niet met de loting, ze begonnen met een wedstrijd tegen het Letse topteam Samoilovs en Smedins. De ervaren Letten die al vele World Tour medailles veroverden, waren duidelijk een maat te groot voor de Nederlanders. Het werd 21-12 en 21-15 voor 'The Lion King' en zijn partner Smedins.

Voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde liep het toernooi in Gstaad uit op een domper. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verloren meteen hun eerste kwalificatieduel al. Ze kwamen met 21-16 en 21-18 tekort tegen de Polen Rudol en Szalankiewicz.

Jasper Bouter en Ruben Penninga hoopten zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Major, maar dat lukte de spelers van BTN niet. Ze verloren met 18-21 en 10-21 van de Oostenrijkers Ermacora en Pristauz.

Tweede ronde

Alleen Laura Bloem en Jolien Sinnema wisten zich wel te plaatsen voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. In de eerste wedstrijd waren Bloem en Sinnema met 2-0 (21-18 en 21-19) van het Japanse duo Murakami/Ishii.

In de tweede ronde stond er een kraker op het programma, de BTN-dames stonden daarin tegenover het Duitse topteam Borger en Kozuch. Bloem en Sinnema streden hard voor wat ze waard zijn, maar het bleek niet genoeg. Het werd 21-15 en 21-17 voor de Duitsers.

Hoofdtoernooi

Drie Nederlandse team starten morgen (woensdag) in het hoofdtoernooi. In de poulefase gaan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de Nederlandse eer verdedigen bij de heren en komen Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Joy Stubbe en Marleen van Iersel in actie in het vrouwentoernooi. 

Teamworkfor The Netherlands Dirk Boehleand Stefan Boermans
The Netherlands Jolien Sinnemaand Laura Bloemworkagainst Germany
Sandfliesas The Netherlands Laura Bloembumpsthe Mikasa
The Netherlands Jolien Sinnemaand Laura Bloemembrace
Crashtogether The Netherlands Jolien Sinnemawith Laura Bloem

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×