Het 17-jarige beachvolleybaltalent Matthew Immers heeft vanmiddag zijn debuut gemaakt op de FIVB World Tour. Samen met Mees Blom kwam hij in actie tijdens het kwalificatietoernooi van Blooming Beach Aalsmeer. Het duo verloor in de eerste ronde nipt van het Oekraïense team Zhuravel/Gordieiev. Dat team moest in de tweede ronde opgeven. Twee Deense duo’s, een Duits team en verrassend Indonesisch koppel zijn door naar het hoofdtoernooi. Daarin starten vrijdag vijf Nederlandse teams.

Mees Blom vormde voor Blooming Beach Aalsmeer, een 1 sterren toernooi van de FIVB World Tour, een team met de jonge, enorm talentvolle speler Matthew Immers. Ze kregen een wildcard voor het kwalificatietoernooi en dat zorgde voor het debuut voor Immers op het hoogste niveau.

Hij debuteerde zeer verdienstelijk, al was af en toe goed te zien dat hij nog veel ervaring op moet doen. Op de cruciale momenten, in de slotfases van de set, sloegen Zhuravel en Gordieiev toe en zo wonnen ze met 22-20 en 21-18.

Voor Denemarken werd het een succesvolle dag in The Beach in Aalsmeer. Overgaard en Jonassen wonnen eerst van Cyprus en toonden tegen Italië weer hun kracht. Rossi, die de vorige editie nog won in Aalsmeer, ligt er daardoor al uit.

Ook het tweede Deense duo, Abell/Thomsen, plaatste zich voor de poulefase. Ze hoefden in de tweede wedstrijd niet in actie te komen, want de Oekraïners die de Nederlandse ‘rookies’ uitschakelden moesten opgeven door ziekte.  

In het hoofdtoernooi komen morgen vijf Nederlandse teams in actie. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan vol voor hun tweede titel van 2018, maar moeten dan wel afrekenen met hun trainingspartners Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter. Ook Sven Vismans zal in ‘zijn’ The Beach alles geven om ver te komen met zijn partner Jannes van der Ham.

Voor de Nederlandse teams is het toernooi extra uitdagend, want het best presterende koppel verdient in Aalsmeer een startbewijs voor het EK beachvolleybal dat komende zomer in Nederland wordt gehouden. Alle rede dus om naar The Beach te komen en het spektakel te bewonderen.

Programma vrijdag 16 maart:

12.20 uur: Penninga/Van Steenis - Barthelemy/Di Giantommaso (Fra)

14.00 uur: Boehle/Van de Velde - Abell/Thomsen (Den)

15.50 uur: Bouter/Varenhorst - Poniewaz B./Kulzer (Dui)

17.30 uur: Brouwer/Meeuwsen - Vismans/Van der Ham 

De winnaars van de eerste pouleduels spelen in de avond nog een wedstrijd om poulewinst. Verliezers spelen op zaterdagochtend voor hun laastste kans in het toernooi te blijven.

Wil je de World Tour in Aalsmeer live meemaken? Scoor dan je tickets aan de deur bij The Beach in Aalsmeer. Die zijn slechts 5 euro. 

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn