De Play-Offs om het landskampioenschap zijn van start. Draisma Dynamo heeft de eerste wedstrijd met overtuiging gewonnen van rivaal Active Living Orion. Met deze 3-0 winst is de eerste stap naar een eventuele derde titel op rij gezet. Daarvoor moet er in totaal drie keer gewonnen worden in deze serie van maximaal vijf wedstrijden. Draisma Dynamo’s Yannick Bak kijkt terug op het eerste duel én vertelt hoe het team naar de volgende wedstrijden toe zal leven: ‘’De eerste wedstrijd winnen is altijd een lekker gevoel, maar niet belangrijker dan de wedstrijden die nog gaan volgen’’.

Hoge cijfers
Omdat Active Living Orion als eerste was geëindigd in de kampioenspoule, mocht Draisma Dynamo voor de eerste wedstrijd op bezoek in Doetinchem. Na drie sets was de wedstrijd beslist door een razend sterk Dynamo. Voor deze grote overwinning is een verklaring volgens Yannick: ‘’In totaal hadden we als team 71% aanvalspercentage. Dat is absurd hoog. Dat hebben we het hele seizoen niet gehad, geen enkel team denk ik. Als je dat in de Play-Offs doet is het wel extra lekker. Maar we mogen er niet vanuit gaan dat dit elke wedstrijd zo is’’.

De eerste winnen
Het winnen van de eerste wedstrijd wordt wel eens als belangrijke factor gezien voor een uiteindelijke eindoverwinning. Yannick denkt hier anders over: ‘’Het is niet belangrijker om de eerste wedstrijd te winnen ten opzichte van de andere wedstrijden. Active Living Orion zal nog even gemotiveerd zijn om van ons te winnen en wij zijn dat ook tegen hen’’.

Underdogpositie
Een eventuele underdogpositie voor Draisma Dynamo, waarin er dus op papier meer verwacht wordt van de andere partij, is niet iets waar Yannick mee bezig is. ‘’Underdog of niet: uiteindelijk heb je evenveel kans om te winnen. Ik heb daar niet zoveel mee’’. Extra druk bij een wedstrijd in de Play-Offs was dan ook niet aan de orde in het eerste duel: ‘’Voor mijzelf kwam er eigenlijk verrassend weinig druk kijken bij de wedstrijd. Van tevoren denk je wel na over wat er op het spel staat. Dit heb ik snel kunnen omzetten in iets positiefs’’.

Volgende wedstrijden
‘’Hun diagonaal speelde een goede wedstrijd. We hadden veel moeite om hem te stoppen. Dus daaruit kunnen we leren wat we de volgende wedstrijd anders moeten doen. Verder moeten we goed kijken wat wel werkt aan onze kant zodat we dat kunnen blijven doen’’, blikt Yannick vooruit. Maar ook een plan B is handig volgens Bak. Je moet je namelijk kunnen aanpassen op je tegenstander wanneer zij de betere zijn: ‘’We gaan op het moment zelf kijken wat wij gaan veranderen wanneer ons huidige spel niet werkt’’.

Kampioensdromen
‘’Ik geloof er heilig in dat we kampioen kunnen worden’’, aldus Yannick. De eerste overwinning is dus binnen, al zegt dat nog niks volgens de buitenaanvaller. Wel betekent het dat er nog maar twee wedstrijden gewonnen hoeven te worden. In de volgende ontmoeting speelt Draisma Dynamo aankomende zondag thuis. Dit is live te volgen op NOS.nl vanaf 15:00. En mocht Draisma Dynamo dan kampioen worden: ‘’Dan ga ik heel hard juichen’’.

Foto: Fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn