Gido Vermeulen is vandaag benoemd tot bondscoach van het nationale mannenteam. De 50-jarige oefenmeester stapt over van de vrouwen- naar de mannenploeg. Bij de mannen was sinds het vertrek van Edwin Benne een vacature. De Nevobo gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de vrouwen.

Cirkel is rond

Het Nederlands mannenteam was sinds het vertrek van Edwin Benne in september op zoek naar een nieuwe coach. Vermeulen werkte in het verleden als bondscoach van de Jeugd en Jong Oranje mannen samen met een groot deel van de huidige selectie en was met hen zeer succesvol. Jong Oranje won onder leiding van Vermeulen zilver op het EK en werd vierde op het WK. Zijn voormalige pupillen willen graag opnieuw met hem samenwerken, maar nu op het hoogste podium.

“Bijna iedereen uit ons team heeft vroeger samengewerkt met Gido en grote successen met hem behaald”, vertelt de ervaren international Jeroen Rauwerdink. “We kennen hem dus goed. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we onder zijn leiding de komende jaren het beste uit onszelf gaan halen."

“Ik heb als coach van Jeugd en Jong Oranje en van het Talentteam de meest talentvolle jongens van Nederland mogen opleiden”, legt Vermeulen uit. “Het Nederlandse mannenvolleybal is mij altijd aan het hart gegaan. Met mijn aanstelling als bondscoach van het nationale team is wat mij betreft de cirkel rond.”

Structuur

Vermeulen werd in februari 2012 aangesteld bij de Oranje vrouwen als opvolger van Avital Selinger. Vermeulen verjongde zijn selectie de afgelopen jaren drastisch en leidde een nieuwe generatie zeer talentvolle internationals op. Daarnaast creëerde hij als hoofdcoach van de coachpool op Papendal een professionele thuisbasis voor alle nationale teams (jeugd, jong en senioren).

Als hoofdcoach van de coachpool vervulde Vermeulen min of meer de rol van technisch directeur binnen de topsportorganisatie van de Nevobo. De Nevobo heeft besloten om de werkzaamheden van de hoofdcoach te gaan beleggen bij een nieuw aan te stellen technisch directeur zodat beide bondscoaches zich volledig kunnen richten op hun eigen teams.

“Achteraf beschouwd concluderen we dat de functies van hoofdcoach en bondscoach niet optimaal te verenigen zijn”, zegt Joëlle Staps, algemeen directeur van de Nevobo. “Door deze functies te scheiden, verwachten we een effectievere topsportorganisatie neer te zetten.”

Chemie

Na afloop van het WK vrouwen in Italië (oktober jongstleden), kwam er vanuit een deel van de spelersgroep kritiek op de samenwerking met Vermeulen. Na een uitgebreide evaluatie bleek dat er binnen het programma te weinig chemie over was om de samenwerking te continueren.

“Dat Gido vertrekt bij het vrouwenteam staat los van zijn kwaliteiten als coach”, vertelt Staps. “Ik ben zeer blij dat hij behouden blijft voor het Nederlandse volleybal. Ik ben ervan overtuigd dat de mannen onder leiding van hem een sportieve impuls krijgen en dat ze een nieuwe generatie jonge volleyballers gaan inspireren.”

“De afgelopen drie jaar hebben we onder Gido een grote ontwikkeling doorgemaakt als team”, vindt aanvoerder Robin de Kruijf. “Daar zijn we hem enorm dankbaar voor. Ik wens hem veel succes bij het mannenteam.”

Bron: Foto: Ronald Hoogendoorn
Live

Vandaag: finales Volleybaldirect Open (NOJK)

Kijk hier mee naar de wedstrijden in Meijel!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×