De volleybalsters van Laudame Financials VCN hebben voor een grote verrassing gezorgd in het nationale bekertoernooi. De Topdivisionist wist in eigen huis de huidige koploper van de Eredivisie, Eurosped, uit te schakelen. Na een knappe 3-0 (25-23, 25-22, 25-22) overwinning gaat de ploeg uit Capelle aan den IJssel naar de halve finale. Ook VC Sneek, Apollo 8 en Sliedrecht Sport zijn halve finalist.

Sporthal Oostgaarde zat helemaal vol voor de kwartfinale van de nationale beker. De dames van Laudame Financials VCN, de trotse koploper van de Topdivisie, kreeg bezoek van een topteam. Eurosped is de koploper van de Eredivisie en verloor slechts 1 wedstrijd dit seizoen. VCN wist dan ook dat de kans klein was om de halve finale te halen, maar ging vol vertrouwen de wedstrijd in.

Met de mentaliteit 'we hebben niets te verliezen' en erg overtuigend spel, liet de thuisploeg in de eerste set meteen zien dat Eurosped na een lange reis vanuit Vroomshoop een pittige wedstrijd te wachten stond. Het ging namelijk heel de set gelijk op.

Cruciale moment

De koploper van de Eredivisie liet het echter afweten in de slotfase van de set. Onder luid gejuich van de massaal aanwezige supporters wisten de speelsters van VCN knap het hoofd koel te houden en het af te maken. Op het cruciale moment sloegen ze toe en dat met een opvallende hoofdrolspeelster.

De 16-jarige aanvalster Elles Dambrink, een groot talent, wist het beslissende punt binnen te slaan en daarmee was de eerste set binnen voor de topdivisionist met 25-23. Dat bleek mentaal een klap voor de koploper van de Eredivisie en daar profiteerde VCN optimaal van. De thuisploeg ging er vol in geloven en speelde vol passie.

Dat maakte ook in de tweede en de derde set het verschil in de slotfase. Laudame Financials VCN wist, mede dankzij Dambrink die in alle sets het beslissende punt scoorde, het te doen op de belangrijke momenten en won met 25-22 en 25-22. Een daverende sensatie in Oostgaarde!

In de halve finale staan ze in 2020 tegenover VC Sneek. De andere halve finale gaat tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8, een herhaling van de bekerfinale van 2019.