Marcel van Loo, lid van de Raad van Bestuur van EY EMEIA, heeft gister in de Ridderzaal bekend gemaakt dat Gijs Ronnes, beachvolleybal coach, is verkozen tot Emerging Coach Rio 2016. Dit is een prijs voor een veelbelovende, opkomende coach.

Gijs volgt Marianne Timmer op, die de prijs in 2014 won. Ook zijn de gouden coaches Jaap Zielhuis, Marcel Wouda, Vincent Wevers, Rene Wolff, Aaron McIntosh, Josy Verdonkschot en Johan Lammerts geëerd. EY, sinds 1999 Partner in Sport van NOC*NSF, ondersteunt al jaren de coaches met een coachmedaille en een geldbedrag.

De Emerging Coach Rio 2016 is gekozen door een vakjury bestaande uit Marianne Timmer, Co Adriaanse en Maurits Hendriks.

De jury heeft gekeken naar de passie en overtuiging in de aanpak van de coach en in hoeverre de coach vernieuwend is. Daarnaast is er gekeken naar de concrete prestaties, de persoonlijke integriteit en invloed, de visie en strategische richting en tenslotte naar de nationale en internationale impact van de coach.

De argumentatie van de jury:

Gijs geeft leiding aan een gestructureerd programma waarbij zijn teams de laatste jaren een constante factor zijn in de wereldtop. Zijn professionaliteit is zowel in de voorbereiding als uitvoering op hoog niveau en een voorbeeld voor anderen.

Gijs is aangesloten bij zijn collega’s, binnen zijn sport maar ook bij zijn collega’s binnen TeamNL. Voor Gijs waren het zijn eerste Olympische Spelen waar hij de verwachtingen heeft waargemaakt die hij in de aanloop heeft geschapen: positief, stabiel, resultaat gedreven, een echte teamplayer met als tastbaar resultaat een bronzen medaille voor het team Brouwer/Meeuwsen.

Marcel van Loo: “Gijs Ronnes verdient met recht de titel Emerging Coach Rio2016. Gijs heeft met veel passie en overtuiging laten zien dat hij een veelbelovend, opkomende coach is. EY weet hoe belangrijk het werk van een coach is. Talent ontwikkelen, maximaal presteren en ambities waarmaken, dat geldt niet alleen in de sportwereld maar ook in het bedrijfsleven. Zo is coaching voor ons een essentieel onderdeel in de samenwerking met onze mensen en cliënten om zo ambities waar te maken en anderen de vruchten te laten plukken van onze kennis en ervaring.”


Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×