Giovanni Caprara zal aankomend voorjaar niet terugkeren naar Nederland als bondscoach van de volleybaldames. Dat is de Italiaanse oefenmeester overeengekomen in overleg met technisch directeur Joop Alberda van de Nevobo.

Caprara werd begin november 2019 gepresenteerd als nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalsters en kreeg een zeer specifieke opdracht mee: plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokio afdwingen op het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn. Direct na afloop van het OKT liep het tijdelijke contract van Caprara af, en zou er, ongeacht de uitkomst in Apeldoorn, worden gesproken over een mogelijk langere aanstelling.

De optie om opnieuw samen te gaan werken wordt niet gelicht. Caprara wenst na vele drukke volleybaljaren voorlopig meer tijd door te brengen met zijn familie.

“Gianni heeft als topcoach jarenlang onder hoge druk moeten presteren”, licht technisch directeur Joop Alberda toe. “Ik heb begrip voor het feit dat hij nu meer tijd met zijn familie wenst door te brengen, en daarom hebben we gezamenlijk besloten de optie om het contract te verlengen niet te lichten. Dat is jammer, maar het nationaal team moet verder, en ik ben verantwoordelijk voor de toekomst van het programma.”

De Nevobo zoekt momenteel naar een nieuwe invulling voor de staf van Oranje.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×