Op het EK voor meisjes onder de 16 jaar is Pre-Jeugd Oranje sterk begonnen. De ploeg van bondscoach Eelco Beijl begon zaterdag met een mooie 3-1 overwinning op de Belgische leeftijdsgenoten. Zondag volgt een interessante wedstrijd tegen gastland Italië.

Bondscoach Eelco Beijl begon in de wedstrijd tegen België met spelverdeelster Sanne Konijnenberg, libero Sophie Posthumus en Noa de Vos,Tess Leemreize, Marije ten Brinke, Emily Silderhuis en Nicole van de Vosse. In de eerste set begonnen de ploegen zenuwachtig, dat leverde vooral veel servicefouten op aan beide kanten. 

Het ging lang gelijk op, maar in de slotfase wist Oranje een marge te pakken van twee punten (21-19). Toch vochten onze zuiderburen terug tot 23-23 en het leverde een spannend eind van de set op. De jonge meiden van Oranje hielden het hoofd het beste koel en wonnen de set met 25-23.

In de tweede set begon België heel sterk, de jonge meiden lieten veerkracht zien na de verloren eerste set. Ze pakten snel een 10-15 voorsprong en dat gaven ze niet meer uit handen: 17-25 voor de Belgische talenten. 

De derde set ging weer lang gelijk op, maar toen wist Tess Leemreize het verschil te maken, ze zorgde voor een voorsprong van 19-16. Oranje gaf dat niet meer weg en won de set met 25-22. Ook de vierde set ging lang gelijk op (18-18), maar nu was het midden Marije ten Brinke die met 3 killblocks het verschil maakten. Oranje won de set met 25-19 en daarmee was de eerste zege op het EK U16 een feit.

Trotse bondscoach

Eelco Beijl keek tevreden terug. "Ik ben heel blij met deze overwinning, mijn team heeft het heel goed gedaan," aldus de bondscoach. "De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt met elkaar en we hebben in de voorbereiding ook een aantal keer tegen België gespeeld maar slechts 1 keer gewonnen. Ik ben dan ook zeer trots op de meiden want het was een intense wedstrijd die heel erg gelijk opging. We gaan elke dag zo hard vechten om het beste er uit te halen."

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn