Eric Meijer en Gil Ferrer Cutino zijn aangesteld als de nieuwe talentcoaches voor de vrouwenopleiding op Papendal. Zij volgen per medio april/mei Avital Selinger, Francien Huurman en Erik Reitsma op.

Eric Meijer 2022 RH

foto: Eric Meijer

Eric Meijer

Eric Meijer is momenteel actief als coach van eredivisionist Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. Met Zwolle staat hij derde in de A-poule, en is hij volop in de strijd om de finale om het landskampioenschap te bereiken. Meijer is al parttime werkzaam voor de Nevobo als coach van Jong Oranje meisjes, waarmee hij dit jaar het WK U21 in Mexico gaat spelen.

Gil Ferrer Cutino 2022 portret RH

foto: Gil Ferrer Cutino

Gil Ferrer Cutino

Gil Ferrer Cutino is assistent-bondscoach van de Volleybaldames naast bondscoach Felix Koslowski. Eerder vervulde hij de rol van assistent al onder de voormalige bondscoaches Giovanni Guidetti, Jamie Morrison en Avital Selinger.

Selinger Huurman Reitsma WK 2022 RH

foto, v.l.n.r.: Avital Selinger, Francien Huurman, Erik Reitsma

Afscheid Avital Selinger, Francien Huurman en Erik Reitsma

Met de aanstelling van Meijer en Cutino komt er een einde aan het dienstverband van Avital Selinger, Francien Huurman en Erik Reitsma. Avital Selinger werd in de zomer van 2019 door toenmalig technisch directeur Joop Alberda aangesteld als hoofdcoach van de vrouwenopleiding, een functie die hij in 2021 en 2022 combineerde met het bondscoachschap.

In zijn periode als hoofdcoach van de opleiding leverde Avital Selinger, geassisteerd door Francien Huurman en Erik Reitsma, een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse topvolleybal door het afleveren van talenten voor het nationale team. In vier jaar tijd gaf hij tientallen jonge speelsters een versnelde opleiding naar de top. Speelsters die hierdoor de selectie van het WK 2022 in Nederland haalden waren Fleur Savelkoel, Florien Reesink, Jolien Knollema en Elles Dambrink. Maar ook in de groep daar net onder ontwikkelden vele speelsters zich van veelbelovend talent naar professioneel volleybalster.

Reactie Herman Meppelink, technisch directeur Nevobo:

“Wij zijn Avital, Erik en Francien dankbaar voor de door hen geleverde bijdrage. Als technische leiding van het nationale volleybalprogramma willen we een nieuwe weg van opleiden inslaan. Met Eric en Gil denken we coaches te hebben gevonden die de nieuwe werkwijze samen met de trainers van de Nederlandse Eredivisieclubs uitstekend vorm kunnen geven. Ze vullen elkaar qua kwaliteiten uitstekend aan en hebben alles in huis om de deelnemers in het talentprogramma het komend jaar succesvol te begeleiden. Ze hebben kennis van, en ruime ervaring in, het internationale topvolleybal én in het begeleiden van Nederlandse talenten.”

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn