Wies Bekhuis en Desy Poiesz hebben goud veroverd op het Future-toernooi van Ios. In de finale waren de Nederlandse beachvolleybalsters in twee sets te sterk voor Katharina Schützenhöfer en Franziska Friedl uit Oostenrijk: 21-19 en 21-18.

Bekhuis/Poiesz en de als derde geplaatste Schützenhöfer/Friedl waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, waarin het voordeel een aantal keer van kant wisselde. Zo gaven Poiesz en Bekhuis een 14-11 voorsprong uit handen, maar kwamen ze in de slotfase terug van een 17-19 achterstand. Poiesz bracht Nederland op setpunt, waarna Bekhuis het met een blok direct afmaakte: 21-19.

Het Nederlandse duo domineerde op alle fronten in set twee, waarin Oostenrijk na 4-4 niet meer op gelijke hoogte kwam. Met veel servicedruk liep Bekhuis/Poeisz uit naar 9-5, waarna de winst geen moment meer in gevaar kwam. De Nederlanders creëerden in de slotfase vier setpunten. Oostenrijk kon er twee wegwerken, maar na een aanvalspunt van Bekhuis was het goud voor Nederland.

Het is de eerste internationale gouden medaille van het seizoen voor Bekhuis en Poiesz, die op de Future-toernooien van Lille en Madrid respectievelijk op de vierde en eenentwintigste plek eindigden.

Eindstand
Bekhuis/Poiesz - Friedl/Schützenhöfer 2-0 (21-19, 21-18)

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn