Na een mooie eerste ronde in Apeldoorn doet de BetCity Eredivisie Beach alweer de volgende speelstad aan. Ditmaal is Heerlen het strijdtoneel. Al voor de vierde keer sinds 2019 reizen de beste beachvolleyballers van ons land af naar het verre zuiden. Net als alle voorgaande edities in Heerlen, wordt ook nu in het gehele pinksterweekend gespeeld.

Uniek in deze tour is dat er twee center courts liggen, midden in de stad, op hetzelfde plein. Veld één ligt op Pancratiusplein Zuid en veld twee op Pancratiusplein Noord. 12 teams per geslacht zullen hier, verdeeld over drie dagen, hun kunsten tonen aan het langslopende publiek. Gedurende de week worden de velden gebruikt voor verschillende activaties met scholen, horecapartijen en de volleybalvereniging VC Heerlen, die ook dit jaar weer veel vrijwilligers aandragen voor het evenement.

Boehlé/Sengers hebben hattrick in het vizier
Bij de mannen wederom een internationaal team die de wildcard heeft ontvangen van organisator Sportworx. Engelsmannen Harry Jones en Niko Gleed zullen proberen de Nederlandse teams het vuur aan de schenen te leggen. Zij moeten onder andere afrekenen met de eerst geplaatste Mart van Werkhoven en Thijs Nijeboer, die dit seizoen een nieuw team vormen. Favorieten deze ronde zijn Dirk Boehé en Mees Sengers, de mannen van Beachvolleybal Team Nederland wisten al twee toernooien op rij te winnen en kunnen in het verre zuiden al hun derde titel van dit seizoen op hun naam schrijven.

Ook Engels team in damestoernooi
Bij de dames staan Mila Konink en Noa Sonneville als eerste gerankt. De jonge meiden van Beachvolleybal Team Nederland spelen voor het eerst dit seizoen samen en wisten in de winterperiode al hoge ogen te gooien samen. Tijdens het Eredivisie Indoor toernooi in Den-Haag schopten zij het tot de finale. Een team waar we dus veel van mogen verwachten dit weekend. Grootste uitdagers zijn Lynn van Mill en Iris Reinders, de finalisten van vorige week staan tweede gerankt. Daarnaast ook in het damestoernooi een Engels topteam dat mee doet, in de vorm van Anaya Evens en Daisy Mumby.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn