Na een spannende volleybalzaterdag op 30 maart in het oosten van het land zijn de winnaars van de Volleybaldirect Open bekend. De C-, B-, A en A+-jeugd streden in Deventer, Doetinchem, Wijchen en Apeldoorn om de ultieme bekroning op afgelopen seizoen: Nederlands jeugdkampioen worden!

SV Dynamo uit Apeldoorn presteerde over het geheel het beste en won daarmee de Jaap van Kasteel trofee. Zij wonnen deze ook voor de meiden categorie. De jongens van Prima Donna Kaas Huizen mochten dit jaar de Jaap van Kasteeltrofee in ontvangst nemen voor de beste jongenslijn.

C-jeugd 
Bij de C-jeugd in Deventer ging de hoogst haalbare prijs bij de jongens naar Aetos en bij de meiden ging SV Dynamo er met de beker vandoor. Zilver was er voor de jongens van Twente ‘05 en de meiden van Dros-Alterno, het brons ging naar Sliedrecht Sport (j) en Sudosa-Desto (m) waardoor PDK Huizen (j) en Sliedrecht Sport (m) net naast het podium eindigden.

B-jeugd 
In de finale tussen de B-jongens van PDK Huizen en VoCASA, die werd gespeeld in Doetinchem, vocht PDK Huizen zich na een achterstand knap terug en werden zij de winnaar in deze categorie. Bij de meiden keerde SV Dynamo uit Apeldoorn huiswaarts met de titel en ging het zilver naar VC Sneek. De derde plaats ging naar Inter Rijswijk (j), dat in de strijd om het brons sterker was dan Spaarnestad Bij de meiden was Dynamo Tubbergen sterker dan Rensa Family Orion en veroverde zo de derde plek.

A-jeugd
In Wijchen plaatsten de jongens van ZVH en Sudosa-Desto zich ten koste van SV Dynamo en Olhaco voor de grote finale die uiteindelijk gewonnen werd door ZVH. De bronzen plek ging na een spannende wedstrijd tussen SV Dynamo en Olhaco naar de ploeg uit Apeldoorn. Bij de A-meiden veroverde Rivo Rijssen de eerste plaats door in de finale Peelpush te verslaan. Het brons was voor Apollo 8, waardoor Sudosa-Desto net naast het podium eindigde.

A+-jeugd.
De A+-finale werd gespeeld in Omnisport in Apeldoorn. Bij de jongens pakte Sliedrecht Sport de eerste plaats en de tweede plek was voor Twente ‘05. De jongens van SV Dynamo gingen er met de derde plek vandoor, waardoor het team van Volley Tilburg op een mooie vierde plek eindigde.

De meiden van Sudosa-Desto en US maakten er een mooie wedstrijd van, waarin Sudosa-Desto de sterkste partij was en daarmee als nummer één in de A+-categorie eindigde. De derde plek ging ten koste van VCN naar SV Dynamo.

Tot slot: wij willen alle organiserende verenigingen, vrijwilligers en officials bedanken voor hun geweldige inzet!

Klik hier voor het totaal overzicht van de eindstanden.

Foto: fotohoogendoor.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn