In het landelijke bekertoernooi bij de heren staat zaterdag een mooi duel op het programma. Een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen: SV Land Taurus tegen Abiant Lycurgus. In Houten zal het thuispubliek weer massaal achter Taurus staan in de hoop op een nieuwe stunt en daarmee een kans om de beker in Houten te houden.

Het leverde vorig seizoen in Hoogeveen een spectaculaire bekerfinale op, SV Land Taurus gaf alles en wist de grote favoriet te verrassen. Na een spannende vijfsetter hield niet de regerend landskampioen de beker omhoog, maar de outsider. De ploeg uit Houten won met 3-2.

De loting koppelde de twee finalisten van afgelopen seizoen aan elkaar in de achtste finale. Het zal in Houten ongetwijfeld weer een spektakel worden met de steun van het fanatieke thuispubliek in de Kruisboog. Kan SV Land Taurus de landskampioen in de beker wel verslaan?

Twee nederlagen

De twee ploegen stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar. Het seizoen werd afgetrapt met de strijd om de Supercup, toen won Abiant Lycurgus overtuigend met 3-0. Ook in de reguliere competitie verloor Taurus, op 13 oktober eindigde het in Houten in 0-3 voor de Groningers. Wordt drie keer scheepsrecht?

Programma nationale beker heren:

Zaterdag 1 december
SV Land Taurus - Abiant Lycurgus
Peelpush - Coniche Zwolle
Maatwerkers VCN - VoCASA
EVV Bultman-Hartholt - Sliedrecht Sport
Draisma Dynamo - Advisie/SSS
Zalsman Reflex - CAS-CRM/ZVH
Achterhoek Orion - Zaanstad
Kenders Bouw-DIO/Bedum - NTC-Vastgoed Donitas

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn