Morgen beginnen de Oranje volleybaldames in Apeldoorn aan hun grootste uitdaging van dit jaar; kwalificatie voor de Olympische Spelen van deze zomer in Tokio. Van 7 tot en met 12 januari vormt Omnisport Apeldoorn het decor van het beslissende olympische kwalificatietoernooi (OKT), waarvan alleen de winnaar een olympisch startbewijs bemachtigt.

De dames van bondscoach Giovanni Caprara delen hun poule met Azerbeidzjan, Bulgarije en Polen, in de andere poule spelen Duitsland, Kroatië, Turkije en Duitsland om een plek in de halve eindstrijd. De nummers 1 en 2 van beide poules in Apeldoorn staan zaterdag in de halve finale, de winnaars van die wedstrijden spelen zondag tegen elkaar om dat ene, felbegeerde olympische ticket. Wil je, samen met de ruim 20.000 andere fans die al tickets kochten, de dames zelf supporten in Apeldoorn? Er zijn nog tickets beschikbaar, klik daarvoor hier.  

Ben je niet in de gelegenheid, of volg je het OKT liever via tv of online, dan lees je hieronder hoe je onze Oranje heldinnen deze week kunt volgen. 

Hoe volg ik de Oranje volleybaldames op het OKT 2020?  
Poulewedstrijden (7, 8 en 9 januari) 

  • Live op tv bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Select 
  • Als livestream via NOS.nl 
  • Als livestream via Ziggo Sport Pay per View (€ 3,99 per wedstrijd) 
  • In samenvatting bij extra tv-uitzending op NPO 1, na het late journaal (rond 23.55 uur) 

Halve finale en finale (11 en 12 januari) 

  • Live op tv bij NPO 1 
  • Als livestream via NOS.nl 

Volg de volleybaldames tijdens het OKT ook op social media:  
Instagram
Facebook 
Twitter 

Speelschema 
De Oranje volleybaldames beginnen morgen tegen Azerbeidzjan, woensdag wacht Bulgarije en donderdag volgt de kraker tegen Polen. Als Nederland het schopt tot de halve finale, dan speelt Oranje zaterdag het eerste halve finaleduel (aanvang 17.15 uur). Ook daarvoor zijn nog tickets beschikbaar, maar het gaat hard, dus bestel op tijd! Klik hier voor het volledige OKT-speelschema. 

OKT-selectie 
Eind vorige week maakte Caprara zijn OKT-selectie bekend, klik hier om te lezen welke dames in Apeldoorn ten strijde zullen trekken.   

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn