Van 23 september t/m 15 oktober wordt in Nederland en Polen het WK Volleybal voor vrouwen gespeeld. Nederland is ingedeeld in poule A waarin het speelt tegen Kenia, Kameroen, Puerto Rico, België en Italië. Oranje speelt zijn eerste wedstrijd op vrijdag 23 september tegen Kenia. Alle wedstrijden zijn live te zien op Ziggo Sport en een deel van de wedstrijden wordt ook live uitgezonden door de NOS. Lees hieronder verder om het wedstrijdschema van de Volleybaldames te zien en om te lezen hoe je de wedstrijden kunt volgen!

Oranje treft Kenia, Kameroen, Puerto Rico, België en Italië in poule A

Oranje speelt in de eerste poulefase vijf wedstrijden in het Arnhemse Gelredome. Nederland begint met de wedstrijd tegen Kenia, op vrijdag 23 september om 20.00 uur. Hierna volgen duels tegen Kameroen, Puerto Rico, België en Italië.

Italië won in 2018 zilver op het WK, werd vorig jaar Europees kampioen en eiste dit jaar het goud op in de Volleyball Nations League. Na Italië is België de sterkste tegenstander. Kameroen is de regerend Afrikaans kampioen, Kenia de runner-up van dit continent. Puerto Rico eindigde vorig jaar als tweede in het kampioenschap van NORCECA (Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied).

Poule A (tussen haakjes huidige positie op wereldranglijst):

Italië (3)
Nederland (10)
België (12)
Puerto Rico (18)
Kameroen (25)
Kenia (30)

Opzet WK

Oranje moet bij de beste vier in de poule eindigen om zich te plaatsen voor de tweede poulefase. De punten uit de eerste poulefase worden meegenomen naar de tweede poulefase.

In de tweede poulefase, die in Rotterdam Ahoy wordt gespeeld, kruist Nederland met de top vier van poule D, dat bestaat uit Brazilië, China, Japan, Colombia, Argentinië en Tsjechië.

In de tweede poulefase worden de beste vier teams uit poule A (poule Nederland) samengevoegd met de top vier van poule D. Nederland speelt dan vier wedstrijden tegen de teams uit poule D. Hierna plaatsen de beste vier teams uit deze nieuwe poule van acht zich voor de kwartfinale.

Vanaf de kwartfinale speelt Oranje al haar wedstrijden in het Apeldoornse Omnisport.

Alle informatie over het WK Vrouwen is te vinden op de toernooiwebsite.

Hoe kan ik de wedstrijden van Oranje live volgen?

  1. Live op tv bij Ziggo Sport (alle wedstrijden)
  2. Live op tv bij NOS (Nederland – Kenia, Nederland – Kameroen, Nederland – Italië, 2e ronde wedstrijd op 9 oktober en mogelijk meer vanaf kwartfinale)
  3. In lange samenvatting bij NOS na het late Journaal op NPO1 (alle wedstrijden)
  4. Als livestream via Ziggo Sport Pay per View (3,99 euro per wedstrijd)
  5. Als livestream via volleyballworld.tv (abonnement kost $7.99 per maand om alle WK wedstrijden te zien)

De Volleybaldames zijn ook op social media te volgen:

Instagram
Facebook
Twitter

Speelschema:

Visual wedstrijdschema Nederland
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn