Hoe werkt King of the Court 2020 in Utrecht?

Hoe werkt King of the Court 2020 in Utrecht?

Nog een kleine acht weken te gaan en dan start op het Jaarbeursplein in Utrecht King of the Court 2020. Van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 september zijn in totaal dertig teams per sekse actief. King of the Court is het eerste internationale sportevenement in Nederland waarbij publiek aanwezig mag zijn sinds de coronacrisis. King of the Court wordt georganiseerd door sportevenementenbureau Sportworx, in samenwerking met de Nevobo en wereldvolleybalbond FIVB.

Op woensdag 9 en donderdag 10 september wordt gestart met de eerste fase van het toernooi waarin twintig teams het gaan opnemen tegen elkaar voor vijf beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi. Zij doen dat verdeeld over vier poules waarvan de winnaar zich kwalificeert. De nummers 2 strijden nog een keer tegen elkaar voor de laatste plaats in het hoofdtoernooi.

Hoofdtoernooi
Op vrijdag begint het hoofdtoernooi. De vijf teams die zich op donderdag hebben geplaatst, voegen zich bij de top-10 King of the Court-teams. Op vrijdag wordt er in drie poules van vijf teams gestreden voor een plaats in de halve finales. De beste drie teams plaatsen zich direct voor die halve finale, die op zaterdag wordt gespeeld. De teams die op de vrijdag als vierde in de poule eindigen, spelen op zaterdag nog een ronde King of the Court om te zien welk laatste team zich bij de halvefinalisten voegt.

Finales
De zaterdag staat in het teken van de kroning van de nieuwe kings en queens van Utrecht 2020. Nadat door de play-off is bepaald welk laatste team zich bij de halvefinalisten heeft gespeeld, wordt in twee poules bepaald wie zich voor de grote finale van zaterdagavond plaatst. De twee beste teams per poule plaatsen zich direct, de nummers 3 en 4 spelen nog een play-off voor het laatste plekje in de allesbeslissende finale.

Op zaterdag 12 september om 19.30 uur start de grote finale. Eerst zullen de vrouwen bepalen wie de kroon mogen opzetten, na een optreden van een gerenommeerde artiest zullen ook de mannen strijden om wie de scepter mag zwaaien in Utrecht. De avond wordt afgesloten met de prijsuitreiking.

Sessies
In onderstaande afbeeldingen is het programma nog een keer te bekijken. Zoals te zien is, zijn de verschillende fases opgedeeld in sessies. Wanneer je een ticket koopt, kies je één (of meerdere) van deze sessies om bij te wonen. Een dergelijke sessie bestaat uit een ronde voor de mannen, een ronde voor de vrouwen en een optreden van een bekende artiest. Met één ticket heb je dus gegarandeerd 3 uur vermaak!

Eerste fase
Groepsfase
Halve finales
Finales

Kom kijken!
Wil jij erbij zijn van 9 tot en met 12 september in Utrecht? Registreer je dan nu alvast hier. Het stadion op het Jaarbeursplein is voor King of the Court volledig coronaproof gebouwd. Je kunt per 2 tot maximaal 10 personen een skybox kopen. De kaartverkoop start op 10 augustus, zorg dat jij een van de eersten bent die de tickets kan kopen.

Foto: Pim Waslander / Sportworx

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×