Matthew Immers en Steven van de Velde zijn momenteel in Chiang Mai, Thailand, voor het voorlaatste Challenge-toernooi van dit seizoen. Het Nederlandse duo start morgen in het hoofdtoernooi en wordt beschouwd als een van de topfavorieten voor een podiumplek.

Competitieformat
Zestien teams per geslacht hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi en de resterende acht plekken worden vandaag ingevuld via de kwalificaties. Morgen begint het hoofdtoernooi, waarbij de 24 teams verdeeld worden over zes poules. De poulewinnaars, de nummers twee en de twee beste nummers drie gaan direct door naar de achtste finales. De overige vier nummers drie spelen een tussenronde.

Deelnemersveld
Het Oostenrijkse duo Julian Hörl en Alexander Horst voeren de deelnemerslijst van het mannentoernooi aan. Ze hebben dit seizoen al twee medailles veroverd op Challenge-toernooien, met een tweede plaats in Espinho en een bronzen medaille in Saquarema. De top-3 wordt gecomplimenteerd door twee medaillewinnaars van het recente Challenge-toernooi in Haikou, China. De winnaars Miles Evans en Chase Budinger (Verenigde Staten), en de bronzen medaillewinnaars Thomas Hodges en Zachery Schubert (Australië) doen in Thailand opnieuw een gooi naar de podiumplekken.

Steven van de Velde en Matthew Immers hebben zich als vierde geplaatst voor het Challenge-toernooi. Onder de bekende namen verderop in de lijst bevindt zich drievoudig Olympiër Daniele Lupo uit Italië, die samen met Enrico Rossi deelneemt. Ook de ervaren Olympiërs Pablo Herrera en Adrian Gavira uit Spanje zijn afgereisd naar Thailand.

Speelschema & livestreams
De poule-indeling wordt na de kwalificaties bekendgemaakt op Volleyballworld.com. Alle wedstrijden zijn live te volgen via Volleyballworld.TV.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn