Matthew Immers en Steven van de Velde gaan als poulewinnaars naar de knock-outfase van het Challenge-toernooi in Chiang Mai, Thailand. Het Nederlandse koppel won beide poulewedstrijden met 2-0, waardoor ze zonder setverlies beginnen aan de achtste finales. Daarin is Canada de tegenstander.

In de eerste poulewedstrijd stonden Immers en Van de Velde tegenover het Oostenrijkse duo Timo Hammarberg en Laurenc Grössig, die zich via de kwalificatie hadden geplaatst voor het hoofdtoernooi. De eerste set ging gelijk op. Oostenrijk bereikte als eerste het setpunt, maar dit werd met een fraaie side-out tenietgedaan. Het tweede Oostenrijkse setpunt verdween door een servicefout, waarna Van de Velde met een ace de rollen omdraaide. Ook de service die daarop volgde kwam niet terug aan Nederlandse zijde en daarmee was de eerste set binnen: 23-21. In de tweede set maakten Immers en Van de Velde het verschil door bij een stand van 10-9, geholpen door twee killblocks, vijf opeenvolgende punten te scoren. Nederland had in de slotfase vijf matchpoints, waarvan de derde werd benut: 21-17.

Voor de tweede poulewedstrijd werden de winnaars van de eerste duels aan elkaar gekoppeld. De Duitse Lukas Pfretzschner en Sven Winter hadden hun openingswedstrijd overtuigend gewonnen van Yanwei Wang en Jie Li uit China en gingen de strijd aan met Immers/Van de Velde om poulewinst. Mede dankzij vier aces van Van de Velde en tien aanvalspunten van Immers haalde Nederland de eerste set overtuigend (21-14) binnen. In de tweede set waren extra punten nodig om een winnaar te bepalen. Hoewel de Duitsers als eerste op setpunt kwamen, slaagden ze er niet in deze, evenals de twee volgende, te benutten. Uiteindelijk sloegen Immers en Van de Velde toe op hun vierde matchpoint, resulterend in een 28-26 overwinning.

Canadese tegenstander in achtste finales
Als poulewinnaar hebben Immers en Van de Velde zich gekwalificeerd voor de volgende ronde, de achtste finale, waarin ze vanavond om 03.40 uur (Nederlandse tijd) tegenover Samuel Schachter en Daniel Dearing zullen staan. Het Canadese duo eindigde als derde in de poule met één overwinning uit twee wedstrijden. Morgen worden eveneens de kwartfinales afgewerkt. Op zondag staan de halve finales en medaillewedstrijden op het programma.

Uitslagen
Immers/Van de Velde - Hammarberg/Grössig 2-0 (23-21, 21-17)
Immers/Van de Velde - Pfretzschner, L./Winter 2-0 (21-14, 28-26)

Programma & livestream

Dag

Tijd (NL)

Teams

Zaterdag 18 november

03.40 uur

Immers/Van de Velde - Schachter/Dearing (CAN)


Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn