Matthew Immers en Mart van Werkhoven hebben vanavond de halve finale verloren in het Future-toernooi in Madrid. Na het winnen van hun poule, wonnen ze de kwartfinale met 2-1. In de halve finale was het Zwitserse duo Métral/Haussener met 2-0 te sterk. Morgen spelen de Nederlanders voor het brons.

Poulewinnaars

Gisteren begonnen Matthew Immers en Mart van Werkhoven sterk aan het hoofdtoernooi in Spanje. In de eerste poulewedstrijd werd het Spaanse duo Viera/Gutiérrez M. met 2-0 verslagen (21-12, 21-17), waarna de Nederlanders ook zonder setverlies van het Zwitserse duo Métral/Haussener wonnen (21-14, 22-20). Immers/Van Werkhoven werd daarmee eerste in hun poule en plaatste zich direct voor de kwartfinale.

Kwartfinale en halve finale

In de kwartfinale namen ze het vandaag op tegen Peter/Hernan uit Venezuela. Immers/Van Werkhoven won de eerste set met 21-19, waarna de tweede set met dezelfde cijfers naar Peter/Herman ging. In de allesbeslissende set kwam het Nederlandse duo op een 8-10 achterstand, maar scoorde vervolgens vier punten op rij. Met 15-12 wisten ze een ticket te bemachtigen voor de halve finale. Daar namen ze het later op de dag voor de tweede keer dit toernooi op tegen het Zwitserse duo Métral/Haussener. De eerste set ging met 18-21 naar de Zwitsers, waarna het Nederlandse duo een ruime voorsprong pakte in de tweede set (14-8). Het bleek alleen niet genoeg voor de setwinst: in een spannende slotfase trokken de Zwitsers de set en overwinning met 23-25 naar zich toe.

Immers en Van Werkhoven spelen morgen om 11.50 uur om het brons.