Vanavond zijn in het Topsportcentrum in Rotterdam namens Volleybalkrant de Ingrid Visser Awards uitgereikt voor de beste volleyballers van 2017. Deze prijzen zijn in het leven geroepen ter ere van recordinternational Ingrid Visser, die vijf jaar geleden om het leven werd gebracht.

Op de populaire volleybalwebsite werden in de afgelopen maanden maar liefst 4939 stemmen uitgebracht in vier verschillende categorieën. De uitslag werd voor 50% door de publieksstemmen bepaald en voor 50% door een vakjury bestaande uit vier volleybaljournalisten; René Banierink, Maarten Tip, Robert Misset en Willem Held. Sinds de awards bestaan, worden ze uitgereikt door Patsy Visser, de moeder van Ingrid. 

Vorig jaar gingen de prijzen voor beste volleyballers naar Lonneke Sloetjes en Alexander Brouwer. Sloetjes won de prijs voor het tweede jaar op rij door haar uitstekende prestaties bij Turkse topclub Vakifbank. Brouwer kreeg de prijs, omdat hij in 2016 met zijn beachmaatje Meeuwsen Olympisch brons veroverde. Hieronder een overzicht van de winnaars van de afgelopen jaren:

2013Robin de Kruijf en Joppe Paulides
2014Celeste Plak en Christiaan Varenhorst
2015Lonneke Sloetjes en Reinder Nummerdor
2016Lonneke Sloetjes en Alexander Brouwer

Beste volleyballer: Nimir Abdelaziz
Bij de mannen waren Maarten van Garderen, Christiaan Varenhorst, Alexander Brouwer, Nimir Abdelaziz en Wytze Kooistra genomineerd. De jury was voornamelijk gecharmeerd door Maarten van Garderen die samen met Varenhorst indruk maakte op het WK Beach vorig jaar en vierde werd. Het publiek stemde echter massaal op een andere speler. Hij veranderde van spelverdeler in diagonaal en liet het afgelopen jaar zien dat hij een uitstekende aanvaller is. In de Frans en Italiaanse competitie liet hij meteen een sterke indruk achter. Daarom gaat de Ingrid Visser Award voor beste volleyballer van het jaar 2017 naar Nimir Abdelaziz.

Nimir Award 760 Px Breed 500 Px Hoog

Beste volleybalster: Laura Dijkema De nominaties bij de vrouwen waren voor Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues en Laura Dijkema. Hoewel ook Sloetjes dit keer weer veel stemmen kreeg, gaat de prijs uiteindelijk naar de beste spelverdeelster van het EK in 2017. Ze werd in dat jaar ook landskampioen met haar Italiaanse club Novara en is daarom een zeer terechte winnares. De Ingrid Visser Award voor beste volleybalster van het jaar 2017 is voor Laura Dijkema

Laura Award 760 Px Breed 500 Px Hoog

Bron: volleybalkrant.nl

Foto: Volleybalkrant.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×