Donderdagavond staan Italië en Brazilië, de huidige nummer 1 en 2 op de wereldranglijst, tegenover elkaar in de halve finale van het WK volleybal. Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Omnisport Apeldoorn.

Italië - Brazilië
Op dinsdag verzekerde Italië zich van een plek in de halve finale door met 3-1 te winnen van China. In de tweede kwartfinale die in Apeldoorn gespeeld werd, kwam Brazilië terug van een 0-2 achterstand om Japan uiteindelijk met 3-2 te verslaan. Donderdagavond gaan Italië en Brazilië voor de tweede keer dit toernooi de strijd met elkaar aan. Dit keer staat een plek in de finale op het spel.

Brazilië heeft vijf Olympische medailles op haar naam staan, waaronder twee Olympische titels, maar heeft nog nooit een wereldkampioenschap gewonnen. De Italianen wonnen het WK één keer: in 2002. De ploeg is regerend Europees kampioen en won in juli voor de eerste keer goud op de Volleyball Nations League. In de finale versloegen ze Brazilië met 3-0, waardoor de Zuid-Amerikanen voor de derde keer op rij met het VNL-zilver naar huis gingen. Vorige week, tijdens de tweede groepsfase van het WK, waren het de Brazilianen die de confrontatie met 2-3 wonnen. Het was de enige nederlaag die Italië dit WK leed.

Servië - Verenigde Staten
In het Poolse Gliwice spelen regerend wereldkampioen Servië en Olympisch kampioen de Verenigde Staten woensdagavond om 20.30 uur de andere halve finale. De twee teams reizen vervolgens naar Nederland voor de medaillewedstrijden, die op zaterdag 15 oktober in Omnisport Apeldoorn gespeeld worden.

Koop kaarten

Voor de halve finale op donderdagavond en de medaillewedstrijden op zaterdag zijn nog kaarten beschikbaar! Bestel hier je kaarten.