Italië heeft zaterdagmiddag brons gewonnen op het WK Volleybal voor vrouwen. Het team van bondscoach Davide Mazzanti versloeg in de kleine finale de Verenigde Staten met 3-0. Voor Italië is het de derde WK-medaille in de geschiedenis, na goud in 2002 en zilver in 2018. De Azzurri heeft nu alle kleuren eremetaal behaald.

Italie USA wedstrijd om brons

Italië verloor in de halve finale na een zinderend duel met 1-3 van Brazilië. De Verenigde Staten verloor met dezelfde cijfers van Servië.

In de wedstrijd van vandaag toonde Italië zich het meest klaar om het brons op te eisen. Met Paola Egonu als absolute topscorer (25 punten), won het team van Mazzanti overtuigend de eerste en tweede set. Ter vergelijking, Andrea Drews, de topscorer van Amerika, kwam tot slechts tien punten.

In de derde set leek Team USA de spanning terug te brengen in de wedstrijd toen het een 20-24 voorsprong nam. Op het moment dat het setpoint benut moest worden, toonde het team van coach Karch Kiraly echter te weinig daadkracht. Italië poetste maar liefst vier setpoints weg, alvorens zelf toe te slaan en de set alsnog met 27-25 te winnen.

Uitslag wedstrijd om brons:

Italië – Verenigde Staten 3-0 (25-20, 25-15, 27-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

20.30u: Frankrijk - Nederland (oefeninterland TeamNL Lange Mannen)

Kijk hier gratis mee!

Facebook X WhatsApp LinkedIn