Italië is zondag wereldkampioen geworden op het WK U20. In Topsportcentrum Rotterdam ging de finale tussen Italië en Servië. In drie sets (25-18, 25-20, 25-23) haalde Italië de wereldtitel binnen.

Eerder vandaag kwam Nederland in actie tegen Rusland. In een spectaculaire wedstrijd die tot de laatste punten nog beide kanten op kon vallen, trok Servië uiteindelijk aan het langste eind. De ploeg won met 3-2 van Jong Oranje en haalde daarmee de derde plek binnen.

Het podium tijdens de prijsuitreiking zag er dus als volgt uit:

Jolien Knollema in dreamteam

Een teamprijs zat er voor Oranje niet in, maar Jolien Knollema werd wel individueel beloond voor haar prestaties op het WK. De passer-loper van de volleybalmeiden werd namelijk in het dreamteam van het WK U20 opgenomen als één van de twee beste passer-lopers, naast de Italiaanse sterspeelster Loveth Omoruyi.