De hoofdcoach van Laudame Financials VCN uit Capelle, Ivo Munter, is aangesteld als bondscoach van de Jeugd-Oranje meisjes. Naast hem zal Francien Huurman de rol van assistent-coach vervullen.

De 35-jarige hoofdcoach van VCN Capelle loodste het afgelopen seizoen zijn ploeg naar de bekerfinale. Onderweg won zijn topdivisieteam van eredivisieclubs als Eurosped en VC Sneek. Komend jaar gaat hij met zijn team de Eredivisie bestormen.

“Ik mag onder een van de grootste coaches werken, Avital Selinger. Dat is een gigantische kans om mijzelf te ontwikkelen”, vertelt Munter over zijn aanstelling bij de Jeugd-Oranje meisjes. “Ik vind het de mooiste baan van Nederland, daar heb ik tien jaar naartoe gewerkt. Ik heb er heel veel zin in.”

Hij combineert zijn baan als bondscoach met de werkzaamheden die hij als gymdocent in het onderwijs vervult en zijn taken als hoofdtrainer van VCN. “Ik ga een dag per week op Papendal werken samen met Francien. Ik ben heel blij met Francien, dat ik iemand met zoveel ervaring direct naast me heb. Zij weet van de hoed en de rand in de topsport, heel fijn dat zij als voorbeeld kan dienen.”

Het is volgens Joop Alberda goed dat Ivo Munter nu naar Papendal is gehaald. “Ivo is een heel jonge, veelbelovende coach. Vorig jaar heeft hij VCN naar de bekerfinale gebracht. Hij gaf toen blijk van dat hij het spelletje goed begrijpt. Het is goed dat we die bij ons halen, dat hij een bijdrage kan leveren en kan leren van meer ervaren coaches als Avital Selinger en Arnold van Ree, in de rijke omgeving die Papendal is.”

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×