De meisjes en jongens van Jeugd Oranje hebben hun WEVZA toernooien in België en Italië vanmiddag goed afgesloten. Jeugd Oranje meisjes won met 3-0 van Duitsland, en eindigt als tweede in Herentals. Jeugd Oranje jongens kwam met 2-0 achter tegen Portugal, maar wist het tij te keren en won het laatste duel knap met 3-2.

Jeugd Oranje meisjes Duitsland CEV
Jeugd Oranje meisjes podium WEVZA CEV
Jeugd Oranje meisjes podium volledig WEVZA CEV
Dream Team WEVZA Meisjes 2022 CEV
Aysha Meering beste diagonaal WEVZA 2022 CEV

Jeugd Oranje meisjes

De meisjes van Jeugd Oranje boekten een solide 3-0 zege op Duitsland, hun derde zege in vijf wedstrijden. Aysha Meering scoorde maar liefst 23 punten, en werd 's avonds uitgeroepen tot beste diagonaal van het toernooi. Jeugd Oranje eindigde als tweede op de ranglijst, achter het ongeslagen Italië.

Het team van bondscoach William Klaver neemt later dit jaar deel aan het tweede EK-kwalificatietoernooi. Het enige beschikbare EK-ticket in Herentals werd opgeëist door het ongenaakbare Italië.

Uitslag zaterdag Jeugd Oranje meisjes:

Nederland – Duitsland 3-0 (25-15, 25-21, 25-21)

Bekijk hier de wedstrijd Nederland - Duitsland terug:

Jeugd Oranje jongens Portugal CEV

Jeugd Oranje jongens

De jongens van Jeugd Oranje boekten op de valreep hun eerste zege van het toernooi (na drie nederlagen). Hiervoor moest wel eerst een 2-0 achterstand tegen Portugal ongedaan worden gemaakt. Mede dankzij 20 punten van Saimen Hage, slaagde het team van bondscoach Albert Cristina hierin.

De finale, die zondagavond wordt gespeeld, gaat tussen België en Frankrijk.

De jongens van Jeugd Oranje eindigen ondanks de overwinning van vanmiddag als zevende en laatste in Italië. Dit betekent dat zij in principe zijn uitgeschakeld voor het EK U18, later dit jaar. Alleen als andere teams zich terugtrekken, dan is deelname aan het volgende EK-kwalificatietoernooi nog een mogelijkheid.

Uitslag zaterdag Jeugd Oranje jongens:

Nederland – Portugal 3-2 (22-25, 20-25, 25-21, 26-24, 15-10)

Bekijk hier de wedstrijd Nederland – Portugal terug:

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×