Jeugd Oranje meisjes in finale EK-kwalificatietoernooi

Jeugd Oranje meisjes in finale EK-kwalificatietoernooi

Plaatsing voor het EK onder 16 jaar is heel dichtbij voor de Jeugd Oranje meisjes. De ploeg van bondscoach Eelco Beijl won vandaag in de halve finale met 3-1 (25-15, 25-23, 24-26, 25-20) van België. Zaterdagavond speelt Oranje in Portugal om 20.00 uur de finale tegen Italië. De winnaar plaatst zich voor het EK.

In de halve finale stonden de Nederlandse talenten vrijdagavond tegenover hun Belgische leeftijdsgenoten. In de eerste set liet Oranje meteen zien dat het fysiek sterker was met veel harde aanvallen en een sterk blok. Ook was goed terug te zien dat de Nederlandse speelsters wat langer zijn en dat leverde aan het net veel voordeel op.

Oranje denderde in de openingsset volledig over de Belgen heen en won met 25-15 mede dankzij 10 punten van Nicole van de Vosse. De tweede set werd veel spannender, België ging beter spelen en het leverde een mooie, gelijk opgaande set op die uiteindelijk nipt met 25-23 door Oranje werd gewonnen.

België gaf zich niet zo maar gewonnen, de Zuiderburen groeiden duidelijk in de wedstrijd. In de derde set bleven de talenten erg aan elkaar gewaagd, maar nu wisten de Belgen het op het cruciale moment af te maken: 24-26. In de vierde set wist Oranje weer een gat te slaan met 'powerplay' en dat bleek beslissend: 25-20.

Bondscoach Eelco Beijl: "We hebben het ontzettend goed gedaan vandaag. Ik moet mijn speelsters echt feliciteren want ze speelden heel sterk en ze waren enorm gefocust. Het spel was goed georganiseerd en we serveerden agressief en speelden zonder angst. Onze positieve energie maakte het verschil op cruciale momenten. Op naar de finale, morgen is weer een nieuwe dag."     

Kijk live

De finale van het EK-kwalificatietoernooi met de Jeugd Oranje meisjes tegen Italië is zaterdagavond live te kijken via het YouTube kanaal van de Portugese bond.


Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×