Jeugd Oranje meisjes te sterk voor Portugal

Jeugd Oranje meisjes te sterk voor Portugal

Op het achtlandentoernooi in het Duitse Wiesbaden hebben de Jeugd Oranje meisjes weer een overwinning geboekt. Er werd zaterdagmiddag met 3-1 (22-25, 25-21, 25-22, 25-11) van Portugal gewonnen. Zondagmiddag staat de laatste wedstrijd op het WEVZA-toernooi op het programma, Oranje treft dan België.

In Wiesbaden begon bondscoach William Klaver in de wedstrijd tegen Portugal met libero Romy Brokking, spelverdeelster Hyke Lylkema, buitenaanvallers Iris Vos en Pleun van der Pijl, middens Britte Stuut en Ellemijn Stevens en diagonaal Jolijn de Haan.  In de eerste set ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk wist Portugal toe te slaan en met 22-25 te winnen.

In de tweede set wist Jeugd Oranje zich sterk te herpakken, mede dankzij een aantal invallers die dat goed deden. Het werd 25-21 voor de ploeg van Klaver. Ook de derde set werd door de Nederlandse meiden afgemaakt en met 25-22 gewonnen.

De vierde set werd een prooi voor Oranje. De Portugese speelsters hadden niks meer in te brengen en Oranje was heer en meester in het veld. Het werd maar liefst 25-11 voor de Nederlandse talenten. 

De bondscoach blikt terug op de wedstrijd tegen Portugal. “Van de wedstrijd tegen Spanje leerden we dat ‘hetzelfde willen spelen als tegen Duitsland’ niet de juiste doelstelling is. Elke dag weer is het ongeacht de tegenstander nodig om grenzen te verleggen,” aldus Klaver.

Hij is trots op zijn ploeg. “Vandaag tegen Portugal is het opnieuw gelukt om grenzen te verleggen. De jumpserve van Jolijn de Haan, het debuut van Lana Lijkendijk en de scherpe aanval van Pleun van der Pijl zijn mooie voorbeelden." 

"Verder speelden we de eerste sets een moeizame wedstrijd. Omgaan met ‘moeten winnen’ en beseffen dat plezier een voorwaarde is voor goed spelen en nieuwe dingen laten lukken is de les van vandaag. De laatste set was weergaloos en genieten!”

Dankzij de overwinning staat Jeugd Oranje er erg goed voor, een podiumplek zit er in op het achtlandentoernooi. Zondag spelen ze de laatste wedstrijd om 14.30 uur tegen België. 

Die wedstrijd is live te volgen via https://www.sporttotal.tv/madv....

Foto: Detlef Gottwald

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×