Jeugd Oranje meisjes verliezen in finale van Italië

Jeugd Oranje meisjes verliezen in finale van Italië

De Jeugd Oranje meisjes hebben zich nog niet geplaatst voor het EK onder 17 jaar. In de finale van het EK-kwalificatietoernooi verloor de ploeg van bondscoach Eelco Beijl met 0-3 van Italië. De Nederlandse talenten krijgen op het laatste kwalificatietoernooi (eind april/begin mei) nog een kans om zich te plaatsen voor het EK in Montenegro.

In de finale van het EK-kwalificatietoernooi stonden de Jeugd Oranje meisjes tegenover hun Italiaanse leeftijdgenootjes. Het leverde een interessante wedstrijd op tegen twee sterke teams die op dit toernooi een constant niveau lieten zien.

Het ging lang gelijk op in de eerste set, maar veel agressie in de service wist de 'Azzurrine' het verschil te maken. De Italianen wonnen met 17-25 en dat gaf ze vertrouwen. In de tweede set was de service van Sara Bellia bepalend, de Nederlandse meiden kregen haar ballen niet onder controle en ze scoorde 7 punten achter elkaar.

Dankzij die servicereeks werd het 18-25 voor Italië. In de derde set gaf Oranje alles om terug te keren in de strijd, dat leverde een mooi spektakel op. De Italianen kwamen dankzij een sterke service op 4 punten voorsprong, maar Nederland vocht knap terug.

De ploeg van Beijl kwam zelfs op gelijke hoogte en speelde goed, maar mede dankzij topscorer Marina Giacomello (15 punten) wist Italië het alsnog af te maken met 19-25. Voor Oranje een domper na een goed toernooi, want alleen die winnaar plaatste zich direct voor het EK.

Toch zal de ploeg van Beijl veel vertrouwen halen uit deze week. Na het clubseizoen, eind april/begin mei, wordt het laatste EK-kwalificatietoernooi gespeeld en daar mag Oranje aan meedoen.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×