Jeugd Oranje meisjes veroveren zilver in gouden week

Jeugd Oranje meisjes veroveren zilver in gouden week

In het Duitse Wiesbaden hebben de Jeugd Oranje meisjes op het achtlandentoernooi het zilver gewonnen. In de laatste poulewedstrijd was de ploeg van bondscoach William Klaver met 3-0 te sterk voor België. Dat leverde op het WEVZA achtlandentoernooi een mooie tweede plek op. Frankrijk veroverde de titel. Het was een leerzame en mooie week voor de jonge ploeg.

Het was een hele interessante en spannende laatste dag van het WEVZA achtlanden toernooi in Duitsland. De Jeugd Oranje meisjes wisten dat ze bij een overwinning het zilver of goud zouden pakken en daarmee de week heel mooi konden afsluiten. En dat lukte!

In de laatste wedstrijd van het toernooi speelden de jonge Nederlandse talenten tegen België. De strijd tussen de lage landen leverde een complete walk-over op. Jeugd Oranje was heer en meester in het veld.

De eerste set werd met 25-10 gewonnen de Nederlandse meiden en in de tweede set gingen ze goed verder. Die werd met 25-17 ook zonder problemen gewonnen. In de derde set bood België iets meer weerstand, maar Oranje maakte het af op het belangrijke moment en won met 25-23.

Goud of zilver?

Vervolgens was het voor de meiden en de staf afwachten. Ze waren afhankelijk van de andere wedstrijden. Werd het zilver of toch goud? Het goud was bijna in handen, want concurrent Frankrijk verloor van Duitsland. Maar helaas, na het rekenen bleek Oranje net wat punten te weinig gescoord te hebben voor het goud en kon het trots zijn op het zilver.

Bondscoach William Klaver keek terug op de week in Duitsland. "Ik ben zeer zeker trots! Dit was een prachtige afsluiting van het toernooi. Een nieuw, onervaren team zocht deze week naar de juiste manier van spelen. Dat ging met vallen en opstaan, maar gedreven leerden ze hun lessen," aldus Klaver.

De bondscoach zag vandaag zijn team excelleren. "Vandaag maakten ze een enorme stap tegen België door te laten zien dat ze een vrijwel perfecte wedstrijd kunnen spelen. Dat geeft glans aan een zeer waardevolle week! Het goud is voor Frankrijk en wij pakken zilver in een gouden week."

Foto: Detlef Gottwald

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×