Jeugd Oranje meisjes winnen overtuigend van Zwitserland

Jeugd Oranje meisjes winnen overtuigend van Zwitserland

Op het zeslandentoernooi hebben de Jeugd Oranje meisjes zich sterk hersteld na de domper van gisteren. Na de 0-3 nederlaag tegen de Belgische talenten, wonnen ze vanavond op overtuigende wijze met 3-0 van Zwitserland. Morgen strijdt Oranje om de derde plek, dan staan ze wederom tegenover de Zwitserse meiden.

De teleurstelling droop donderdagavond van de gezichten af na de pijnlijke 0-3 nederlaag in eigen huis. De Jeugd Oranje meisjes toonden vandaag aan dat ze een tegenslag snel kunnen verwerken, want ze stonden er tegen Zwitserland weer en hoe.

In de eerste set ging het even gelijk op tot 8-8, maar daarna creƫerden de Oranje meiden een mooie marge. Met een solide side-out en een goede service zetten ze de Zwitserse meiden constant onder druk, aanvallend kon Zwitserland daardoor niet veel. De eerste set eindigde dan ook in 25-17 voor Nederland.

Het ging nog beter lopen bij Oranje in de tweede set, het werd een masterclass volleybal. Snel werd er een ruime voorsprong gepakt, mede door ijzersterk serveren van captain Kim Klein Lankhorst en Iris Vos werd het 21-10. De set werd overtuigend binnengesleept met een blok: 25-11.

Ook in de derde set had Oranje de regie volledig in eigen hand. Even ging het gelijk op, tot 6-6. Dat was vooral omdat er onnodige fouten in het spel slopen bij Oranje, maar al snel ging er een knop om en met uitblinksters Vos en Jolijn de Haan liep de thuisploeg weer rap uit: 16-11. Tot genoegen van bondscoach Eelco Beijl kwam zijn ploeg niet meer in de problemen, de wedstrijd werd met 25-15 afgemaakt. 

Met de overtuigende zege werd de derde plaats in de poule gepakt. De Oranje Jeugd meisjes gaan morgen om 14.30 uur strijden om het brons. Ze staan dan wederom tegenover Zwitserland, want na de nederlaag eindigde die ploeg als vierde in de poule. 

Voor alle uitslagen en foto's: de Wevza site.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×