De meisjes van Jeugd Oranje hebben vanmiddag op het EK-kwalificatietoernooi op Papendal met 3-2 gewonnen van Portugal. Het team van bondscoach William Klaver moest een 0-2 achterstand ongedaan maken. Zondag om 16.00 uur speelt Jeugd Oranje tegen Griekenland om een ticket voor het EK U17.

Opstelling

Bondscoach William Klaver startte vandaag met dezelfde basisopstelling als vrijdag tegen Georgië: Janne Koops (spelverdeler), Aysha Meering (diagonaal), Femke Zegwaard en Roos Grooters (passer/lopers), Romée Sterenburg en Roos Wessels (middens) en Noa Krikhaar (libero).

1e set

Nederland begon zenuwachtig en slordig aan de wedstrijd, en maakte te veel directe fouten. Jeugd Oranje had moeite om de sterke Portugese aanvalster Maria Coelho te neutraliseren en keek al snel tegen een 5-12 achterstand aan.

De set leek zo goed als gespeeld, maar niets was minder waar. Dankzij een paar goede bloks van Romée Sterenburg en een ace van Roos Wessels verkleinde Jeugd Oranje het gat naar 11-13. Op 15-15 werd de aansluiting echt gevonden.

Portugal bleef echter zuiniger spelen en liep op haar beurt weer uit naar 20-23. Door een knappe serviceserie van opnieuw Roos Wessels vocht Nederland zich terug tot 23-23, maar de dubbele comeback voltooien lukte helaas niet. Na een Nederlandse aanvalsfout verzilverde Portugal haar tweede setpoint: 24-26.

2e set

De tweede set kende een soortgelijk verloop als de eerste. Portugal was veel te sterk voor Nederland gedurende de set (8-14 en 17-24), maar Jeugd Oranje gaf zich nooit compleet gewonnen. Dankzij drie aces van Janne Koops werd het onverwacht toch nog spannend aan het einde van de set (22-24), maar Portugal was net op tijd bij de les om een 2-0 voorsprong op te eisen toen uitblinker Coelho 22-25 binnensloeg.

3e set

In de derde set mocht Maaike Heilig starten op de positie van Romée Sterenburg, en de 1.86 meter lange midaanvalster viel uitstekend in. Nederland vocht voor haar laatste kans in de wedstrijd, en misschien wel in dit kwalificatietoernooi. Met de rug tegen de muur liet Jeugd Oranje eindelijk zien hoe goed het kan volleyballen. Aysha Meering, die niet goed uit de verf kwam in de eerste twee sets, stond weer als vanouds te beuken op de diagonaalpositie. Het was Meering die met een aantal cruciale scores aan het eind de setwinst veiligstelde: 25-23.

4e set

Onder aanvoering van het geweldige thuispubliek won Jeugd Oranje ook de vierde set. Op 16-17 leidde Portugal nog met één punt, maar hierna nam powerhouse Aysha Meering haar team bij de hand.

Meering promoveerde iedere set-up die ze kreeg tot punt en werd dan ook veelvuldig opgezocht door spelverdeelster Janne Koops.

Op 24-20 werkte Portugal nog één setpoint weg, maar het tweede werd door Meering verzilverd: 25-21.

5e set

Jeugd Oranje zat volledig in de flow in de vijfde set en leek in het begin niets fout te kunnen doen. Het team van bondscoach William Klaver liep binnen no time uit naar 12-1 en deelde zo de definitieve klap uit.

Portugal mocht nog wat punten scoren maar de winst kwam voor Nederland nooit meer in gevaar. Na een score op linksvoor werd de vijfde set met 15-9 gewonnen en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Zondag om 16.00 uur tegen Griekenland

Jeugd Oranje speelt zondag om 16.00 uur haar laatste wedstrijd van dit toernooi tegen Griekenland. Dit duel is opnieuw live te zien op volleybal.nl/livestreams

Het complete programma voor het EKK is te vinden in dit bericht.

Nederland- Portugal 3-2 (24-26, 22-25, 25-23, 25-21, 15-9)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×