Beachvolleybal Team Nederland

Jochem de Gruijter nieuwe Hoofdcoach Talentontwikkeling

Jochem de Gruijter wordt per 1 september 2018 Hoofdcoach Talentontwikkeling binnen de Nevobo. Hij verruilt deze nieuwe functie binnen de bond voor zijn huidige rol als assistent bondscoach bij de mannen van Beachvolleybal Team Nederland.

Jochem De Gruijter 760 X 500

De Gruijter wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor een optimale afstemming en doorstroom tussen de opleidings- en topsportprogramma’s van de Nevobo. Voor de Hoofdcoach Talentontwikkeling staat het begeleiden en aansturen van de trainers van de regionale trainingscentra (RTC’s) centraal. Ook vormt hij de brug tussen de trainers van deze RTC’s en de trainers van de centrale topsportprogramma’s in Den Haag en Papendal.

De nieuwe functie van Hoofdcoach Talentontwikkeling wordt structureel mogelijk gemaakt door een extra financiële bijdrage vanuit NOC*NSF.

Technisch directeur Bram Ronnes is blij met de aanstelling van De Gruijter als Hoofdcoach Talentontwikkeling. “Deze functie geeft ons een belangrijke impuls om talenten voor het volleybal en beachvolleybal beter te scouten, ontwikkelen en doorstromen. Uiteraard gaan we hem ook enorm missen binnen BTN. Zijn vertrek betekent immers dat de functie van assistent bondscoach bij BTN vacant wordt. Deze functie is Jochem echter op het lijf geschreven en we zijn blij dat we hem zo kunnen behouden voor de volleybalsport.”

De Gruijter is acht jaar binnen BTN werkzaam geweest. Hij geeft aan zin te hebben in zijn nieuwe rol: “Enerzijds is het jammer dat ik de route naar Tokio niet vervolmaak met de staf en de spelers. Anderzijds is het goed voor mij om met nieuwe energie verder te gaan met de ontwikkeling van talentvolle jonge sporters en hun trainers. Daar ligt mijn hart en mijn kracht.”

De komende tijd wordt verder bekeken hoe de functie van assistent bondscoach zal worden ingevuld. De Gruijter zal in ieder geval nog actief zijn tot en met het DELA EK Beachvolleybal in eigen land.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×