De jonge speelsters van Talent Team Papendal/Arnhem hebben gisteren voor een verrassing gezorgd. Ze speelden in eigen huis een ijzersterke partij tegen Flynth FAST en wonnen overtuigend met 3-0 (25-21, 25-15, 25-20). Vooral Annick Meijers en Rianne Vos waren flink op dreef.

In Arnhem hoopte het publiek van te voren op een spannende partij en wie weet een stuntje van de jonge talenten. Maar spannend werd het totaal niet. Het team van trainer Juliën van de Vyver kwam geen moment in de problemen.

De talenten speelden een sterke partij, meteen in de eerste set legden ze met een sterke service en tactisch slimme keuzes veel druk op tegenstander Flynth FAST. De bezoekers kwamen daardoor niet echt in hun spel en de eerste set werd met 25-21 gewonnen door te jonge ploeg.

De winst in de eerste set gaf de talenten veel vertrouwen. In de tweede set denderden ze over Flynth FAST heen. Annick Meijers en Rianne Vos namen hun ploeg op sleeptouw, ze scoorden allebei veel punten en op de belangrijke momenten. Het werd maar liefst 25-15 voor de thuisploeg.

Ook de derde set ging naar de talenten, wederom dankzij sterk spel en meer wilskracht. Ze straalden uit dat ze alles wilden geven voor een overwinning. Die gretigheid betaalde zich uit, het werd 25-20 en daarmee werd het een zeer overtuigende 3-0 overwinning voor de meiden van Juliën van de Vyver.

Uitslagen eredivisie dames:

Nering Bögel VC Weert - Regio Zwolle Volleybal 2-3 (25-13, 19-25, 21-25, 27-25, 7-15)
Talent Team Papendal/Arnhem - Flynth FAST 3-0 (25-21, 25-15, 25-20)
Coolen-Alterno - Springendal Set-Up'65 3-1 (25-23, 25-21, 21-25, 25-21)