Met drie broers in de eredivisie staan er dit seizoen veel leuke, bijzondere en spannende wedstrijden op het programma voor familie Held. Stijn Held (22), de oudste van de drie, is sinds deze zomer spelverdeler bij regerend kampioen Abiant Lycurgus. Julius is 21 jaar en de libero van Advisie/SSS. De jongste van de broertjes is ook spelverdeler. Markus (18) ging gisteren met het Talentteam op bezoek bij Julius in Barneveld. Het werd een sterke overwinning voor de jongste Held.

De familie Held komt uit Barneveld en kon zaterdagavond dus twee broers in ‘eigen huis’ in actie zien. De strijd tussen Advisie/SSS en het Talentteam leverde een strijd op tussen libero Julius en spelverdeler Markus. Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd. De jonge, gretige talenten werkten erg hard en toonden aan dat het professionele programma op Papendal zijn vruchten al afwerpt. Ze speelden een zeer sterke wedstrijd.

Libero Julius Held had een drukke avond, mede door zijn jonge broertje. Markus Held was uitblinker bij het Talentteam, als spelverdeler wist hij enorm te variëren en daarmee was de blokkering van de thuisploeg meerdere keren kansloos. De verdedigers van SSS hadden het zwaar, ook Julius werkte zich een slag in de rondte en zag alle hoeken van het achterveld.

De eerste set ging met duidelijke cijfers naar de gasten uit Arnhem: 15-25. Alleen in de tweede set had het fanatieke Barneveldse publiek hoop op herstel en alsnog een mooie partij. Het ging lang gelijk op, maar de jonge talenten maakten het op de belangrijke momenten af en wonnen ook de tweede set: 23-25. Dat was een harde mentale klap voor de thuisploeg, de talenten denderden er in de derde set weer hard overheen en wonnen afgetekend met 15-25.

Julius moest daarmee duidelijk zijn meerdere erkennen in broertje Markus. Maar er komen later dit seizoen nog meer kansen om een broer(tje) te verslaan. De oudste van de drie, Stijn Held, won zaterdag ook overtuigend. Abiant Lycurgus was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Coniche Zwolle.

Uitslagen eredivisie heren:

Advisie/SSS - TT Papendal/Arnhem 0-3 (15-25, 23-25, 15-25)
Abiant Lycurgus - Coniche Zwolle 3-0 (25-18, 25-18, 27-25)
VoCASA - Sliedrecht Sport 0-3 (17-25, 18-25, 21-25)
Draisma Dynamo - Zaanstad 3-1 (16-25, 25-18, 25-22, 25-17)
SV Land Taurus - Achterhoek Orion 1-3 (29-31, 25-22, 18-25, 24-26)

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×