Joy Stubbe en Marleen van Iersel eindigen WK Beachvolleybal als 9e

Joy Stubbe en Marleen van Iersel eindigen WK Beachvolleybal als 9e

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben het WK Beachvolleybal in Hamburg afgesloten op de gedeeld 9e plaats. De Nederlandse beachvolleybalsters verloren in de achtste finale met 2-0 van Sara Hughes en Summer Ross uit Amerika.

Sara Hughes en Summer Ross maakten woensdag al indruk in Hamburg toen ze op het volgepakte centre court de thuisfavorieten Laura Ludwig en Margareta Kozuch uitschakelden. Het hoge niveau dat ze in die wedstrijd etaleerden, lieten ze vandaag op Independence Day opnieuw zien.

In de eerste set konden Stubbe en Van Iersel aanhaken tot 9-11, maar daarna verloor Nederland de aansluiting. Hughes en Summer maakten nauwelijks fouten en hadden weinig moeite om hun side-out te scoren op de Nederlandse service. Amerika won verdiend de eerste set met 21-14.

In set twee kwamen Stubbe en Van Iersel beter mee, en ging de stand gelijk op tot 16-16. Toen Team USA uitliep naar 16-18 vroeg Marleen van Iersel een medical time-out aan om zich te laten behandelen aan haar nek. Amerika liet zich niet van de wijs brengen door de onderbreking en liep uit naar 17-20.  

Oranje gaf alles wat het in zich had, en kwam terug tot 19-20 dankzij een blok (!) en een ace van Marleen van Iersel. De ervaren beachvolleybalster uit Brabant ging op 19-20 opnieuw voor een ace, maar sloeg de bal net uit. Hughes en Summer wonnen zo de tweede set en daarmee de wedstrijd met 2-0.

Stubbe, J./van Iersel NED [31] - Hughes/Summer USA [11] 0-2 (14-21, 19-21)

Stubbe Van Iersel Hughes Ross 2 Fivb
Stubbe Van Iersel Hughes Ross 3 Fivb
Stubbe Van Iersel Hughes Ross 1 Fivb
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×