Juiste mindset essentieel om doordeweekse kraker te winnen

Juiste mindset essentieel om doordeweekse kraker te winnen

Er wordt woensdagavond een speelronde van de eredivisie afgewerkt bij de heren. Met ook een doordeweekse kraker in Apeldoorn, daar speelt de kersverse koploper Draisma Dynamo voor eigen publiek tegen regerend landskampioen Active Living Orion. Een interessant duel!

Draisma Dynamo is sinds afgelopen weekend alleen koploper, wel heeft de ploeg van trainer Redbad Strikwerda een wedstrijd meer gespeeld dan SAMEN.Lycurgus. Doordeweeks gaat de Apeldoornse koploper de strijd aan met een andere topploeg, de regerend landskampioen uit Doetinchem.

De ploegen stonden al twee keer tegenover elkaar dit seizoen. Ze beten tegen elkaar het spits af met de strijd om de supercup, toen won Orion met 3-2. Ook in de reguliere competitie wist de regerend landskampioen de uitdager uit Apeldoorn in eigen huis te verslaan, in Doetinchem werd het 3-1.

Drie keer scheepsrecht? Daar zal iedereen in Apeldoorn wel op hopen nu de landskampioen naar Omnisport komt. Met een overwinning zal de ploeg van Strikwerda koploper van de eredivisie blijven. 

Mindset

Routinier Jeroen Rauwerdink kijkt uit naar de wedstrijd met Orion en hoopt daar weer terug te zien hoe zijn ploeg stappen maakt. "Ik kijk niet zozeer naar het feit dat we momenteel bovenaan staan. Belangrijker vind ik het proces waar we samen aan begonnen zijn. In die eerste twee wedstrijden tegen Orion konden we het nog niet afmaken. Tegen Lycurgus en in Sliedrecht zagen we al progressie."

Op de clubsite is hij vol vertrouwen: “We krijgen Orion nu thuis. Ook in die wedstrijd zullen we het moeten laten zien. We weten wat we kunnen. Met het grote aantal wedstrijden dat we deze maand spelen ben ik wel benieuwd wat december gaat brengen. We spelen in een kort tijdsbestek zeven wedstrijden, gaan zeker niet alle sets winnen, maar we moeten wel zorgen dat we er fris en fruitig bijstaan.”

Cruciaal is volgens de ervaren topspeler de juiste mindset. “Die eerste set verliezen tegen VoCASA was bijvoorbeeld niet nodig geweest. Fouten maken mag en moet zelfs. Maar juist in dat soort wedstrijden moeten we meer van onszelf eisen. Met alle respect voor de kleintjes, maar in die wedstrijden moeten we gewoon de punten pakken.”

Rauwerdink: “Daarom moeten we elke wedstrijd als een finale zien. Dat houdt in dat we ook op de trainingen een bepaalde cultuur moeten creëren. In oplossingen denken. Elkaar aanspreken op elkaars gedrag. Duidelijk met elkaar afspreken over waar we heen willen. Met als gemeenschappelijk doel: finales spelen én winnen!” 

Te beginnen met de doordeweekse topper tegen Active Living Orion.

Programma eredivisie heren:

Draisma Dynamo - Active Living Orion
RECO ZVH - Advisie/SSS
VoCASA - Sliedrecht Sport
SV Land Taurus - SAMEN.Lycurgus
Zaanstad - Talentteam Papendal/Arnhem 

Foto: Hans van Dijk

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×