De kerstvakantie begint met de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. De drie verrassende namen in die kwartfinales zijn duidelijk Numidia/vcLimac, AVV Keistad en Zalsman Reflex. Kan tweededivisionist Numidia/vcLimac in eigen huis voor nog een bekerstunt zorgen en regerend landskampioen Active Living Orion verslaan? Het zou een bijzonder kerstcadeau zijn voor het Limburgse team.

Er spelen dus drie verrassende ploegen in de kwartfinale en zes Eredivisionisten. Kan een van de underdogs verrassen en zich plaatsen voor de final four? Je weet het maar nooit in het bekertoernooi! Het Limburgse VC Limac (Volleybal Club Linne Maasbracht Combinatie) doet het dit seizoen goed in de 2e divisie D, maar de grootste prestatie dit seizoen is duidelijk.

De Limburgse ploeg Limac schakelde in eerdere rondes van de beker al teams uit de 1e divisie en de Topdivisie uit. Hert bekersprookje ging verder want in november wist Limac voor de grootste bekersensatie te zorgen door Eredivisionist Zaanstad met 3-1 te verslaan. Limac wordt getraind en gecoacht door gouden Olympiër Guido Görtzen. Ex-international Nico Freriks speelt voor de Limburgse ploeg. 

Kunnen ze in eigen huis weer stunten? Ze ontvangen zaterdag regerend landskampioen Active Living Orion. Misschien wel een voordeel voor Limac: Orion speelde deze week doordeweeks nog Europees.

Ook een verrassing in de kwartfinale is Zalsman Reflex. Ook Reflex schakelde een hoger spelend team uit: Eredivisionist Advisie-SSS. Nu treft de ploeg uit Kampen in eigen huis RECO ZVH. De halve finale is dus binnen bereik. 

Het AVV Keistad van coach Marcel Ruijterlinde won na een zinderende wedstrijd met 3-2 van Topdivisiegenoot Volley Tilburg en gaat nu in de kwartfinale alles geven tegen SAMEN.Lycurgus. De laatste kwartfinale wordt pas in januari gespeeld, dat is de bekertopper tussen Sliedrecht Sport en Draisma Dynamo.

Programma kwartfinale beker:

Zaterdag 21 december
AVV Keistad - SAMEN.Lycurgus
Zalsman Reflex - RECO ZVH
Numidia/vcLimac - Active Living Orion

Woensdag 8 januari

Sliedrecht Sport - Draisma Dynamo

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×