Katja Stam en Raïsa Schoon wachten op de Olympische Spelen van Tokio nog op hun eerste overwinning. Het Nederlandse beachvolleybalteam verloor maandagmiddag met 2-0 van Zwitserland (Vergé-Dépré / Heidrich). Oranje gaf in de eerste set een 20-15 voorsprong uit handen, een flinke tegenvaller na een uitstekend begin. Donderdag spelen Stam en Schoon tegen Duitsland (Borger / Sude) om de derde plaats in de poule, een wedstrijd die gewonnen moet worden om in het toernooi te blijven.

1e set

Het initiatief in de eerste set was voor Zwitserland, dat een snelle voorsprong nam (5-9) en Nederland al snel dwong tot het aanvragen van een time-out. Stam en Schoon vochten zich knap terug in de set en scoorden vanaf 8-11 maar liefst zes punten op rij: 14-11. Katja Stam was in deze fase blokkerend goed op dreef, en stopte Joana Heidrich twee keer op rij succesvol af.

Oranje bouwde haar 14-11 voorsprong uit naar 20-15 en kreeg zo vijf kansen om de eerste set binnen te halen. Op de service van Anouk Vergé-Dépré kwam Zwitserland echter terug. Nederland slaagde er maar niet in om een side-out te scoren en gaf prompt de setwinst uit handen: 20-22.

2e set

Het weggeven van vijf setpoints moet een mentale dreun zijn geweest voor Stam en Schoon, daarom was het des te knapper dat Oranje de tweede set sterk opende met een 3-0 voorsprong. In de gelijk opgaande tweede set stond Nederland op 17-16 nog aan de goede kant van de score, maar hierna ging het mis. Het ervaren Zwitserse duo, de regerend Europees Kampioen, plaatste vanaf 17-17 een eindsprint en won de tweede set met 18-21.

Donderdag om 08.00 uur tegen Duitsland

Donderdagochtend om 08.00 uur speelt Nederland haar derde en laatste poulewedstrijd tegen Duitsland (Borger / Sude). Borger en Sude verloren net als Stam en Schoon ook hun eerste twee poulewedstrijden. De winnaar van dit duel blijft actief in het toernooi en mag in ieder geval deelnemen aan de tussenronde.

Stam / Schoon - Vergé-Dépré / Heidrich 0-2 (20-22, 18-21)

Foto: Orange Pictures / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×