Keizer en Meppelink naar tussenronde in Chetumal

Keizer en Meppelink naar tussenronde in Chetumal

Op het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Mexico zijn Sanne Keizer en Madelein Meppelink door naar de tussenronde. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen in Chetumal van Mexico, maar verloren in de strijd om poulewinst van Japan. De twee herenteams wisten hun eerste poulewedstrijd te winnen.

Keizer en Meppelink, die als tweede geplaatst zijn op dit 4-sterren toernooi, begonnen in Mexico met een poulewedstrijd tegen het thuisland. Het redelijk onbekende Mexicaanse duo Quintero/Valdez Lizarraga had tegen de Nederlandse dames niks in te brengen. Keizer en Meppelink serveerden sterk en aan het net was Meppelink de baas. Het leverde een overtuigende 2-0 zege op: 21-12 en 21-12.

In de strijd om de poulewinst stonden de BTN-dames vannacht tegenover het Japanse duo Murakami/Ishii. Dat leverde een interessante, leerzame wedstrijd op voor Keizer en Meppelink. Het Japanse duo liet zien tactisch sterk te zijn en ze wisten het Nederland moeilijk te maken. De eerste set ging dan ook met 16-21 naar Japan.

In de tweede set kregen de BTN-dames meer grip op het slimme Japanse spel, maar dat bleek niet genoeg. Het werd na een spannende slotfase 20-22 voor Japan. Keizer en Meppelink eindigden daardoor op de tweede plek in poule B en moeten in de tussenronde een plek in de achtste finale afdwingen.  De BTN-dames spelen vrijdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd in de tussenronde tegen het Chinese team Wang/Xue. 

Mexicos Maria Quinterospikes

Twee keer winst heren

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als eerste geplaatst voor het toernooi in Mexico. In poule A begonnen de BTN-heren met een duel tegen de lokale helden Stephens en Sarabia. Brouwer en Meeuwsen moesten even inkomen in de eerste set, maar kwamen halverwege de set op stoom. 

Toch wisten de Mexicanen nog even weerstand te bieden, het werd 21-19. In de tweede set denderden de Nederlandse over het thuisland heen en wonnen met 21-12.  Vrijdag strijden de Nederlanders tegen Oostenrijk om de poulewinst.

Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde komen in actie in Chetumal. De BTN-heren maakten meteen indruk door met duidelijke cijfers te winnen van het Australische duo Schumann/Durant. Het werd 21-14 en 21-10 voor de Nederlanders. Ze gaan vrijdag tegen de Amerikanen Crabb en Bourne strijden om de eerste plek van de poule en een directe plek in de achtste finale.

The Netherlands Robert Meeuwsenspikes
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×