Keizer en Meppelink strijden om brons in Ostrava

Keizer en Meppelink strijden om brons in Ostrava

Sanne Keizer en Madelein Meppelink gaan in Ostrava strijden om het brons. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verloren zondagochtend in de halve finale met 2-0 van Brazilië. Om 13.45 uur staan ze in de kleine finale van het 4-sterren toernooi in Tsjechië tegenover het Amerikaanse topteam Sweat/Walsh Jennings.

Keizer en Meppelink wonnen zaterdagavond in de kwartfinale op overtuigende wijze met 2-0 (28-26 en 21-15) van Finland. Vanmorgen stonden ze in de halve finale tegenover de Brazilianen Ana Patricia en Rebecca. Die wonnen in januari de World Tour in Den Haag en hebben sindsdien veel medailles gepakt.

In de eerste set lieten de Braziliaanse dames hun kracht zien. Ze serveerde scherp en blokkerend had Ana Patricia ontzettend veel. Daardoor werd het snel 21-12. De tweede set was veel spannender, daarin ging het lang gelijk op en de BTN-dames toonden sterk spel. Maar op de cruciale momenten sloeg Brazilië toe en won met 22-20. 

Strijd om brons

Voor de BTN-dames rest vanmiddag de strijd om het brons. Keizer en Meppelink staan om 13.45 uur tegenover het Amerikaanse duo Sweat/Walsh Jennings. Die wonnen afgelopen week nog het 4-sterren toernooi in China, het kan dus een hele mooi strijd worden om de derde plek. 

De wedstrijd is live te volgen op het YouTube kanaal van de FIVB.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×