Keizer/Meppelink en Bloem/Sinnema winnen op EK

Keizer/Meppelink en Bloem/Sinnema winnen op EK

Het DELA EK Beachvolleybal is voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink goed begonnen. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen in Rotterdam met 2-0 (21-18, 21-14) van het Slovaakse duo Andrea Strbova en Natalia Dubovcova. Meppelink: “Met net spel hebben we de zege gepakt en morgen gaan we verder knallen op deze prachtige locatie voor het SS Rotterdam.” Ook Laura Bloem en Jolien Sinnema van BTN wonnen hun eerste wedstrijd, ze waren in Den Haag met 2-0 te sterk voor Oekraïne.

Het Oranje-publiek begroette Keizer en Meppelink enthousiast. Dat gaf de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland duidelijk energie, want ze begonnen goed aan de wedstrijd en namen een voorsprong van 11-9. Maar de Slovaakse speelsters gaven de BTN-dames niks cadeau en vochten keihard voor elk punt. Ze trokken daarmee de stand weer gelijk:15-15. Via fel spel en slimme balletjes van Keizer werd het 18-15. Keizer maakte ook het setpoint af: 21-18.

Er volgde een sterke start in de tweede set voor de dames van Beachvolleybal Team Nederland. Een blok en een ace van Meppelink zorgden voor een 4-1 voorsprong. Na een time-out van de Slovaakse dames kwamen ze terug en werd het zelfs 4-5. Het moment voor een time-out voor Oranje. Keizer en Meppelink vochten zich knap terug en met een felle Meppelink aan het net werd het rap 16-11. Via een ace van Keizer kwam het matchpoint op het scorebord te staan: 20-14. Een sterk blok van Meppelink besliste de wedstrijd: 21-14 voor de BTN-dames.

Meppelink genoot van tijdens de wedstrijd van de entourage. “Dit is echt een geweldige locatie, voor het SS Rotterdam schip en met zo veel Oranjefans.Een lekkere start van het toernooi. We hadden het passend af en toe moeilijk, vooral doordat we soms recht in de ondergaande zon keken. De bal was daardoor soms lastiger in te schatten, maar we gingen er toch nog goed mee om. Met net spel hebben we de zege gepakt en morgen willen we verder knallen!”

Ook Keizer was tevreden over de eerste poulewedstrijd. “We gingen goed met de wind om, hadden ons spel er op aangepast. Ook hielden we geduld, we hadden vertrouwen in ons spel en dat werkt. De kop is er nu af en deze mooie start belooft nog wat voor de rest van het toernooi.”

Ook winst Bloem/Sinnema

In Den Haag speelden Laura Bloem en Jolien Sinnema een zeer sterke eerste wedstrijd. De Oekraïense speelsters Valentyna Davidova en Ievgeniia Shchypkova hadden niks in te brengen in het sfeervolle en Oranje gevulde stadion in het Zuiderpark.

Bloem en Sinnema speelden zeer overtuigend en maakten in de side-out bijna geen fouten. Het werd dan ook binnen een half uurtje, om precies te zijn in 29 minuten, 2-0 (21-13 en 21-11) voor de BTN-speelsters. Een betere start had dit nieuwe Nederlandse duo, sinds dit seizoen samen, niet kunnen wensen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×