Keizer/Meppelink Europees Kampioen

Keizer/Meppelink Europees Kampioen

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn de nieuwe koninginnen van Europa. Het Nederlandse duo won de finale van het DELA EK Beachvolleybal met 2-0 (21-16, 26-24) van Betschart/Hüberli uit Zwitserland. In het kolkende stadion in het Zuiderpark speelden de dames van Beachvolleybal Team Nederland een spectaculaire tweede set en daarna werd er groot feest gevierd. Meppelink: “Dit had ik dus echt nooit verwacht, ik ben zo blij en trots.”

In het sfeervolle stadion werd de toon direct goed gezet door Keizer en Meppelink, die het eerste punt veroverden. Met een mooi blok van Meppelink liepen de dames van Beachvolleybal Team Nederland snel uit naar 5-2. Toch wisten de Zwitserse dames terug te komen tot 10-10. Meppelink was zeer alert aan het net en maakte de 13-11 en iets later produceerde ze ook een ace: 15-12.

Even leken Betschart en Hüberli terug te komen, maar met keihard werken voorkomen de Oranje dames dat: 18-15. Na een ace van Keizer stond het setpoint op het scorebord: 20-16. De eerste kans werd ook direct afgemaakt door de gretige BTN-speelsters: 21-16 winst.

In de tweede set waren het de Zwitserse dames die sterk begonnen. Ze speelden met meer overtuiging en namen een 2-6 voorsprong. Keizer en Meppelink besloten dan ook snel een time-out te nemen. De voorsprong bleef lang voor staan voor het Zwitserse team, mede door wat slordigheidjes bij Oranje. Bij de technische time-out stond het 9-12 voor Betschart en Hüberli. Vol passie en met een sterke service legden Keizer en Meppelink vervolgens de druk weer meer bij Zwitserland.

Met een prachtig blok zorgde Meppelink voor de gelijkmaker in de tweede set: 14-14. Na een time-out van de Zwitserse dames toonde Keizer haar kracht met een knappe redding en een geplaatste bal werd het 15-14 voor Oranje. Een slimme service van Zwitserland in het midden, ook wel bekend als 'husband and wife', zorgde voor de 15-16. Maar de BTN-dames bleven ook op achterstand kalm en met een sterke side-out kwamen ze weer op voorsprong: 18-17.

Na een bijna onmogelijke redding scoorde Keizer daarna zelf de 19-17 en ontplofte het stadion. Maar na een sterk Zwitsers blok was het wederom gelijk: 19-19. Het eerste matchpoint ontstond na een aanvalsfout van Zwitserland, maar de eerste werd niet benut. Ook Betschart en Hüberli toonden mentaal sterk te zijn, want ze kwamen na twee matchpoints zelf op setpoint: 21-22. Na een goede reactie van Meppelink na een passfout van Zwitserland werd het bij 24-23 weer matchpoint.

Wat een thriller van een slotfase met het publiek dat bleef staan en massaal achter Oranje stond. Bij de stad van 25-24 werd eindelijk een matchpoint wel benut. Dat gebeurde op bizarre wijze, Nederland speelde de bal er rustig over, maar via de netrand viel die stil op het zand aan Zwitserse kant: 26-24. Een feest brak los in het stadion en dat feest ging lang door.


Supertrots

Meppelink kon het eigenlijk niet geloven na de huldiging. “Dit had ik dus echt nooit verwacht, ik ben zo blij. De halve finale tegen Tsjechië was de moeilijkste wedstrijd van vandaag, in de finale hadden wij de controle. Ik ben zo supertrots op ons, ongelooflijk dat dit ons nu al lukt want we trainen pas sinds december samen. Dat we nu al de Europese titel veroveren, dat is simpelweg bizar.”

Ook Keizer, die eerst de tijd nam om haar tweeling uitgebreid te knuffelen, straalde van trots. “Deze medaille is zo bijzonder, als moeder Europees kampioen worden. Dat is wel een extreem speciaal moment. We hebben er keihard voor moeten werken deze week vol ups en downs, het was een pittige week. Hard vechten levert nu ons iets heel moois op. Ik heb genoten van elke bal tijdens dit toernooi.”

Podium Vrouwen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×