De damesselectie van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) is de afgelopen periode flink uitgebreid en versterkt. De zussen Emi en Mexime van Driel zijn onlangs toegetreden tot het nationale programma in Den Haag, en kort geleden sloot ook Raïsa Schoon zich aan. De trainingsgroep van bondscoach Richard de Kogel, bondstrainer Angie Akers en talentcoach Frank van den Outenaar bestaat nu uit elf speelsters. Madelein Meppelink, die zich met Sanne Keizer voorbereidt op de Olympische Spelen van Tokio, is zeer te spreken over de uitbreiding van de BTN-selectie: “De talenten dagen ons uit en pushen ons om ons te blijven ontwikkelen. Wij zijn erg blij dat we ons met deze groep kunnen voorbereiden op de komende zomer.”

Op het laatste World Tour event van dit seizoen, het viersterren toernooi van Chetumal in Mexico, wonnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink knap de bronzen medaille. Mede door dit resultaat staat het topteam van BTN momenteel achtste op de geschoonde olympische wereldranglijst, een positie die in juni 2020 ruimschoots recht geeft op een olympisch ticket.

Na het vertrek van Jolien Sinnema en Laura Bloem uit BTN in september, kwam er ruimte in de nationale selectie voor versterkingen. Met Emi en Mexime van Driel en Raïsa Schoon zijn die er gekomen. Door de basis die werd gelegd in Werkendam bij Kadijk Beach University, konden de meiden snel aanhaken bij het individuele programma van BTN.

Drie Nieuwe Speelsters

v.l.n.r.: Emi van Driel, Mexime van Driel, Raïsa Schoon

De nieuwe situatie met negen talentvolle speelsters en het topteam Keizer / Meppelink zorgt voor een optimaal programma. De U22 (under 22) speelsters kunnen zich optrekken aan elkaar en zijn ideale sparringpartners voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink. De ontwikkeling van de jonge speelsters leidt tot een hoger competitieniveau op de trainingen. Dit alles past binnen de filosofie om de beste speelsters van Nederland te verenigen binnen BTN.

De BTN teams voor het seizoen 2020:

Sanne Keizer / Madelein Meppelink 
Emi van Driel / Mexime van Driel 
Emma Piersma / Pleun Ypma (Nederlands kampioenen 2019) 
Puk Stubbe / Julia Wouters 
Raïsa Schoon / Katja Stam

Voor Esmee Priem wordt nog gezocht naar een nieuwe partner.

Reactie Madelein Meppelink

Madelein Meppelink: ”Onze trainingsgroep is de laatste maanden enorm uitgebreid. Voor het World Tour event in Mexico hebben we al kunnen ervaren hoe de voorbereiding op een toernooi verloopt met jonge talenten. En onze derde plek bevestigt wat we zelf ook voelen. De talenten dagen ons uit en pushen ons om ons te blijven ontwikkelen. Wij zijn erg blij dat we ons met deze groep kunnen voorbereiden op de komende zomer, met als einddoel presteren op de Olympische Spelen in Tokio.”

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×