Ook Active Living Orion komt deze week uit in de 1/16 finale van de CEV Cup, het tweede Europese toernooi. Nadat in de vorige ronde het Pools/Engelse Polonia London werd verslagen, is vanavond het Zwitserse TSV Jona de tegenstander. Er is helaas nog steeds geen publiek toegestaan, dus organiseerde de Doetinchemse formatie een livestream, zodat fans de wedstrijd alsnog kunnen volgen.

In aanloop naar deze Europese wedstrijd had Active Living Orion te kampen met personele problemen. Spelverdeler Mikkel Hoff liep tijdens de laatste competitiewedstrijd een enkelblessure op en is minimaal zes weken uitgeschakeld. Voor de Europese wedstrijden én de Nederlandse Eredivisie moest een oplossing worden gezocht.

Vanavond zal Kees Merkx, spelverdeler van Talentteam Papendal, aan de selectie worden toegevoegd. De Nevobo heeft toestemming verleend voor het uitlenen van de 18-jarige Doetinchemmer. In de Eredivisie zal hij niet voor Orion mogen uitkomen, dus heeft het team van coach Dirk Sparidans ook een internationale aankoop gedaan. De Australische Nicholas Butler komt over van Polonia London, dat in de vorige ronde van de CEV Cup door Orion werd uitgeschakeld. Butler kan Europees niet uitkomen voor Orion, omdat hij al gespeeld heeft voor zijn oude club.

TSV Jona kent tot nu toe een matig seizoen in de Zwitserse competitie. Het begon nog met overwinningen op de huidige nummers 2 en 4 van de ranglijst, maar sindsdien werden er zes wedstrijden op rij verloren. Jona staat dan ook zevende en laatste in de Nationallliga A. In de vorige ronde van de CEV Cup hoefde Jona niet in actie te komen. Orion is met negen overwinningen uit evenzoveel wedstrijden koploper in Nederland.

Livestream
Voor de wedstrijd heeft Orion volgens eigen zeggen de SaZa-topsporthal omgebouwd tot een tv-studio. Dit om fans die graag waren komen kijken de gelegenheid te bieden de wedstrijd alsnog te volgen. Kosten zijn € 4,99. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via oriontopvolleybal.nl/livestream of op Eyecons.com.

Foto: Hans van Dijk

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×