Het eerste toernooi van de King of the Court Crown Series 2022 gaat morgen van start in Hamburg. In de Active City Arena op het Heiligengeistfeld net buiten de historische binnenstad spelen topteams van over de hele wereld om de titels Queen & King of the Court. Acht Nederlandse beachvolleyballers nemen deel aan het toernooi.

Gemixte mannenteams
Tachtig beachvolleybalspelers, verdeeld over twintig mannenteams en twintig vrouwenteams, strijden in een afvalrace om de titel. Bij de mannen nemen vier Nederlanders deel aan het toernooi, maar dat doen ze niet met hun vaste partners. Zo speelt Robert Meeuwsen samen met de Duitse Clemens Wickler, die in 2019 zilver won op het WK beachvolleybal. In de poulefase neemt het duo het op tegen Stefan Boermans, die een duo vormt met de Amerikaanse Troy Field. Alexander Brouwer en Ruben Penninga bundelen voor dit toernooi hun krachten. Zij treffen in de poulefase onder meer Nõlvak/Tiisaar uit Estland, die een vijfde plek behaalden op het WK beachvolleybal in Rome. Ook de huidige nummer 2 op de FIVB wereldranglijst, Cherif/Ahmed uit Qatar, neemt deel aan het toernooi, evenals de winnaars van King of the Court Utrecht 2020: de Zwitserse Krattiger/Breer.

Twee BTN-teams strijden om titel Queen of the Court
Bij de vrouwen doen onder andere Emi en Mexime van Driel mee. De twee zussen wonnen zilver tijdens King of the Court Utrecht 2020, maar spelen in Hamburg met hun nieuwe partners: Emi van Driel speelt met Pleun Ypma en Mexime van Driel doet samen met Emma Piersma een gooi naar de kroon. Een aantal finalisten van King of the Court Utrecht 2021 komen ook in actie in Hamburg, waaronder de Canadese tweelingzussen McNamara (winnaars van het brons) en de Spaanse Carro. In Utrecht won ze samen met de Italiaanse Menegatti goud, op dit toernooi speelt ze met haar vaste partner Lobato.

Programma en livestreams
Op donderdag en vrijdag staan de poulewedstrijden op het programma. De beste drie teams plaatsen zich direct voor de kwartfinales, die op zaterdag worden gespeeld. De andere teams spelen op vrijdag nog een play off ronde om te bepalen welke laatste teams zich bij de kwartfinalisten voegen. Op zondag zijn de halve finales en finales. Het volledige programma van King of the Court Hamburg vind je hier.

Op de website van King of the Court kan je vanaf morgen alle wedstrijden van het toernooi in Hamburg gratis bekijken.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×