Hét beachvolleybalspektakel King of the Court is terug. Vorig jaar was het toernooi in Utrecht het eerste internationale sportevenement dat weer in Nederland werd gehouden sinds de uitbraak van het coronavirus, vanaf vandaag beleeft het door het Utrechtse bedrijf Sportworx ontwikkelde concept zijn Duitse debuut. Met Nederlandse deelname.

Volgende week is de wereldtop in het beachvolleybal weer terug in Utrecht voor CM.com King of the Court. Deze week wordt van vrijdag tot en met zondag het internationale toernooi King of the Court gespeeld in Hamburg, de Duitse beachvolleybalstad bij uitstek. In het prachtige Stadion am Rothembaum, waar in 2017 de World Tour Finals werden gehouden en in 2019 het WK is gespeeld, spelen vijftien teams per sekse. Op donderdag startte het Duitse nationale kampioenschap al waar voor de drie teams per sekse die op het podium komen een ticket voor de halve finale van het internationale toernooi klaarligt.

Nederlandse deelname
Bij de mannen doen er vijf Nederlanders mee, waaronder twee koppels. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen doen in Hamburg een gooi naar hun tweede overwinning tijdens een King of the Court-toernooi. In 2017 waren zij het eerste koppel dat werd gekroond toen het concept met internationale topteams werd uitgeprobeerd in Utrecht.

Ook Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven zijn van de partij, zij maakten vorig jaar hun debuut op het internationale King of the Court in Utrecht en reikten tot de play-offs voor de halve finale. Ook zaalinternational Stijn van Tilburg (speelt bij het Duitse clubteam Helios Grizzlys uit Giesen) geeft acte de présence, hij speelt samen met spelverdeler Joe Worsley van Friedrichshafen die hij kent uit de tijd dat hij studeerde en speelde in Hawaii.

Bij de vrouwen drie Nederlandse deelnemers, Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen vorig jaar brons in Utrecht en waren het eerste koppel dat als nationaal kampioen werd gekroond in 2020. Zij wonnen het NK in Scheveningen. Pleun Ypma speelt samen met de Zwitserse Laura Caluori. Voor Ypma is het ook het tweede internationale King of the Court-toernooi, zij strandde met Marleen van Iersel in de groepsfase. Volgende week neemt Ypma samen met Marleen van Iersel deel in Utrecht, het zal het laatste beachvolleybaltoernooi zijn van Van Iersel, die afscheid neemt van de sport.

Internationale toppers
Helaas hebben de Noren Anders Mol en Christian Sørum verstek moeten laten gaan in Hamburg, zij zijn gedwongen rust te nemen na de winst op de Olympische Spelen en het EK van afgelopen week. Maar er zijn nog steeds vele sterren aanwezig, zoals bij de mannen Samoilovs / Smedins (LAT), Kantor / Losiak (POL, EK-brons) en Herrera / Gavira (ESP, Kings Utrecht 2018). Bij de vrouwen is olympisch kampioen (2016) Laura Ludwig (GER) aanwezig, zij speelt met Anouk Vergé-Dépré (SUI, olympisch brons 2021) en de Braziliaanse Barbara (wereldkampioen 2015) en Carolina.

Hoe te volgen?
Het toernooi is live te volgen via het YouTube-kanaal van King of the Court. Bekijk het schema hier. Op maandag en dinsdag zal Ziggo Sport samenvattingen uitzenden van het toernooi in Hamburg, vanaf woensdag 25 augustus zendt Ziggo Sport het toernooi in Utrecht live uit.

Wil jij erbij zijn in Utrecht?
Koop dan nu je kaarten voor CM.com King of the Court Utrecht 2021. Hieronder zie je de indeling van de sessies.

Session cards KOTC Utrecht 2021 Session 1 landscape
Session cards KOTC Utrecht 2021 Session 2 landscape
Session cards KOTC Utrecht 2021 Session 3 landscape
Session cards KOTC Utrecht 2021 Session 4 landscape
Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×