Een nieuw tijdperk in beachvolleyball - In samenwerking met de FIVB staat a.s. september volledig in het teken van het nieuwe beachvolleybal concept King of the Court Crown Series, een snelle en spectaculaire eliminatie beachvolleyball competitie.

De FIVB en Sportworx kondigden onlangs vol trots de lancering van de King of the Court Crown Series 2018 aan. Internationale topteams gaan in september op vier iconische beachvolleybal locaties over de wereld strijden om King of the Court titel: Utrecht, België, Honolulu & Huntington Beach. Met prijzengeld van 450.000 dollar en de felbegeerde titel wordt het gegarandeerd een snelle, felle en spectaculaire strijd.

King of the Court staat al heel lang bekend als een trainingsvorm maar voor het eerst in de historie van de sport heeft Sportworx nu een professionele competitie ontwikkeld, bevestigd door de FIVB. Het concept werd afgerond door Sportworx in samenwerking met spelers, de FIVB en de AVP na een test in juni 2017 in Utrecht.

Voor het eerst gaan we tijdens het DELA EK Beachvolleybal op vrijdag 20 juli in 3 steden nu ook met 5 dames teams King of the Court spelen om het formaat voor de King of the Court Crown Series evenementen in September te testen en te finetunen.

Deze wedstrijden beginnen in Rotterdam om 18:15 uur en in Utrecht en Apeldoorn wordt om 19.15 uur de eerste bal geserveerd. De wedstrijden worden gespeeld in de officiële stadions van het Europees Kampioenschap.

Geen King of the Court zonder een aantrekkelijk prijzenpakket:

Nr.1 Prijzen t.w.v. € 1.000,-
Nr. 2 Prijzen t.w.v. € 500,-
Nr. 3 Prijzen t.w.v. € 250,-
Longest stay Prijzen t.w.v. € 500,-

Hoe werkt de King of the Court?
Het gaat niet om twee teams die tegen elkaar spelen, maar vijf teams (respectievelijk vier en drie) die tegenover elkaar staan in een rotatiesysteem. Er is een Challengers- en een Kings-kant. De Challengers serveren en punten kunnen alleen aan de Kings-kant gescoord worden. Als de Kings de rally winnen, krijgt het team een punt en blijft het aan de Kings-kant staan. Als ze verliezen, moeten ze het veld uit en sluiten ze in de wachtrij aan bij de andere teams. De Challengers gaan naar de Kings-kant en strijden tegen het volgende team. Het team met de minste punten valt af wanneer de buzzer gaat.

Dit alles gebeurt met een tikkende klok, dat voegt een extra spannend element toe aan de King of the Court toernooien. Ronde 1 en de finales duren maximaal 20 minuten en de tweede ronde duurt 16 minuten. In de finales gaat het om het eerste team dat 15 punten wint of wie de meeste punten heeft na 20 minuten. De volledige laatste ronde in 60 spectaculaire minute met snel en fel spel. Een revolutie in beachvolleybal.

Een wedstrijd start met 5 teams, dan terug naar 4 en vervolgens 3.

* 5-teams-wedstrijden duren 20 minuten, team met laagste score valt af.
* 4-teams-wedstrijden duren 16 minuten, team met laagste score valt af.
* 3-teams-wedstrijden gaan om wie er het eerst 15 punten heeft of om wie na 20 minuten de hoogste score heeft.

Kotc 760X500

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn