Een aantal Utrechtse ondernemers is een initiatief begonnen om door intensieve samenwerking de gevolgen van Covid-19 de baas te worden. Hun non-profit stichting heet Lovid-20. Het nieuwste lid van deze stichting, dat zich profileert als ‘platform voor positiviteit’, is Sportworx, het evenementenbureau achter King of the Court en de DELA Eredivisie Beach.

Ondernemers en organisaties uit de regio Utrecht hebben elkaar gevonden in #lovid_20, een ‘platform voor positiviteit’. “Heel veel kan nog niet, maar wij kijken liever naar wat al wel kan”, vertelt woordvoerder Boris van der Vorst, die in het dagelijks leven algemeen directeur van Fysio Holland en voorzitter van de Nederlandse Boksbond is. “Denken in beperkingen helpt ons niet verder. Vanuit hun eigen expertise brengen deze ondernemers ideeën in om uit de coronacrisis te komen.”

Inmiddels hebben al veertig Utrechtse bedrijven zich aangesloten bij de stichting en ook de politiek in de regio reageert enthousiast.

De naam Lovid-20 is een knipoog naar Covid-19, en legt de nadruk op positiviteit, creativiteit en daadkracht. De stichting is geen protestgroep maar wil met de richtlijnen van het RIVM in de hand kijken wat er wel mogelijk is. Het initiatief heeft in korte tijd al meer dan 40 leden aan zich weten te verbinden.

Het nieuwste lid van Lovid-20 is Sportworx. Sportworx organiseert van 9 t/m 12 september het eerste internationale sportevenement op Nederlandse bodem sinds het uitbreken van de coronapandemie: King of the Court beachvolleybal.

Op het Jaarbeursplein wordt in september een stadion gebouwd dat op inventieve wijze ruimte biedt aan publiek terwijl de 1,5 meterregel gewaarborgd blijft. Het volledige stadion bestaat uit skyboxen opgebouwd uit steigerbuizen.

Operationeel directeur Wilco Nijland licht vandaag in de Telegraaf toe hoe hij het in deze tijd aandurft om een internationaal sportevenement te organiseren en waarom hij zich heeft aangesloten bij Lovid-20:

“Op 16 maart dachten we ‘wat gebeurt ons nu?’. Aan het begin bleven in het ongewisse wat er te gebeuren stond. We hadden vijftien evenementen op stapel staan, waaronder toernooien in Rome en Dubai, maar ook de Eredivisie Beachvolleybal in het centrum van tien steden.”

Nijland ging niet bij de pakken neerzitten. Van de vijftien geplande evenementen kunnen er negen alsnog doorgang vinden.

“Je moet vooral kijken wat je wel kunt doen”, vindt Nijland. “Ga uit van positiviteit en pas je programma aan waar nodig. Dit event is exact waar Lovid-20 voor staat en door deze koppeling zichtbaar te maken stralen we dit samen uit.”

Wil jij het initiatief steunen? Koop dan hier jouw Lovid-20 bandje.

Foto: Wilco Nijland (links) & Boris van der Vorst (rechts)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×